Idei fixe despre telefonia mobilă

Sebi zicea azi că e bine că, în sfârşit, telefonia mobilă a ajuns super-accesibilă în România. Accesibilă în sensul de ieftină, nu se referea neapărat la acoperire. Şi mi-am dat seama că acum, mai ales de când cu portabilitatea, nu se mai face să întrebi pe cineva „Eşti pe Vodafone?” sau „N-ai şi un număr de Vodafone?”. Pe mine nu m-a mai interesat de multă vreme aspectul ăsta [a nu se înţelege că Sebi nu şi-ar fi permis până de curând să sune pe cineva care nu era în aceeaşi reţea cu el, era pur şi simplu o constatare făcută de el pe maşină, când se plictisea], pentru că nu m-am zgârcit niciodată să dau un telefon dacă am avut nevoie s-o fac, indiferent de reţea. Ce-i drept, n-o sun pe vară-mea din America ori de câte ori mi se pune pata, dar dacă am să-i comunic ceva, apăs pe trei taste şi „am legătura”. De-aia am telefon şi abonament, să vorbesc atunci când am nevoie.

În afara conversaţiilor interminabile cu prietena mea Dana, în liceu, şi încă vreo două excepţii, nu mi-a plăcut niciodată să mă lungesc la poveşti până se încălzeşte telefonul.

Şi totuşi… chiar dacă mă costă la fel de mult să sun pe un număr de Vodafone [eu fiind abonat Vodafone de mulţi, mulţi ani] sau pe Orange ori Cosmote, păstrez încă o aversiune inexplicabilă faţă de numerele care încep cu 074 sau 075. Nu ştiu de ce, dar în ciuda faptului că Orange are cele mai mişto reclame pe TV, nu mă văd răspunzând la un număr de telefon „portocaliu”. Şi da, când îl sun pe Sebi, o fac pe numărul „verde”, de Cosmote. Repet, nu ştiu de ce. :D

Pentru mine, abonaţii Vodafone vor fi întotdeauna „de-ai mei”, iar clienţii Orange vor fi „de-ăi’lalţi”. Sebi este, bineînţeles, excepţia. ;) La fel gândesc şi despre persoanele care „despart” numerele de telefon în grupuri de câte două cifre. Nu spui 0723-12.34.56, spui 0723-123.456. Doh!

14 thoughts on “Idei fixe despre telefonia mobilă”

 1. Sincer, eu desparteam in cate 2 cifre pana am ajuns sa lucrez la o firma de electrocasnice si trebuia sa retin o gramada de coduri, toate in perechi de 3. Asa a iesit ceva natural si cu „schimbarea” la 3 cifre. Nu stiu de ce, dar cred ca impartirea cu 2 cifre se datoreaza in mare parte operatorului national care inca se mai chinuie sa isi faca imagine buna (nu stiu insa daca si reuseste!)

 2. uite „obsesia” asta o am si eu, de cand ma stiu am fost „verde”, apoi „rosie” cand au schimbat brandul si am avut aceasi aversiune fata de numele de orange sau cosmote. la fel cu numerele de telefon despartite in 3 cifre. ma amuzi teribil cand scrii de chestiile astea pe care le avem cu totii, dar nu stiu cati din noi le constientizam.

 3. nici mie nu imi place sa despart numerul de telefon in grupuri de cate 2 cifre. si inca ceva: mi se pare normal sa spun tot prefixul odata.
  interesante posturi. tine’o tot asa:)

 4. Numarul de telefon de obicei il despart cum suna mai bine.
  Uite un exemplu:
  0700 15 25 35
  0700 221 227

  PS: asta e numar din ala neutru ca sa nu se supere nimeni… cu toate ca eu sunt fan inrait al portocalei pentru optiunile de la orange young

 5. Mie mi s-a parut ca in Orange is toti loserii. Din cand in cand verific teoria, si tot asa ramane: toti loserii si manelistii sunt pe Orange. Vrei sa vorbesti cu un om de afaceri? E pe Connex. Omul de afacari e pe Orange? Pregateste-te sa ti se adreseze cu „vere”, „frate”, si alte exprimari din lista asta. Loserii si manelistii astia mai cocheteaza cu Cosmote. Cosmote e reteaua de fallback a orangistilor.

  Perechile pe care le-am vazut eu arata asa: Connex-Zapp, Orange-Cosmote. Cand unul schimba reteaua, mai rar trece din Connex in Orange, si chiar si mai rar invers.

  Exista si exceptii la teoria asta, pt. ca unii si-au luat Orange pt. ca familia lor manelista si-a luat Orange inaintea lor, si nu prea mai aveau de ales, chiar daca ei erau ca nuca in perete in tabloul familial cu privire la IQ.

  Ideea mea fixa e cu Connex: ma doare mintea un pic cand le zic Vodafone. Dialog a disparut devreme, si lumea ii stie de Orange de mult – plus ca aia de pe Dialog erau fericiti sa aiba un nou nume, la cate injuraturi pe metru patrat erau adresate operatorului – dar Connex… poate-i numai in mintea mea, dar tot Connex ii zice. Si ma enerveaza si aia care si-au numit vopselele „Conex”, cu fix acceeasi pronuntie, cu accent pe prima silaba. Si nu-s mosneag. Am 26 de ani numa’ :D

 6. Pingback: Denisuca – nevastă de Coşmar » Orange are ochi şi urechi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.