În afara oricărui pericol

Sunt convinsă că aţi auzit şi voi, la TV, cel puţin o dată expresia asta: „Persoana este în afara oricărui pericol”. De obicei, oamenii sunt „în afara oricărui pericol” după ce au fost implicaţi într-un accident sau după ce era să fie implicaţi într-un accident.

Un copil a căzut de la etajul patru, dar ambulanţa a venit imediat, medicii l-au resuscitat, este internat la ATI [numele mai nou pentru Reanimare] şi acum se află în afara oricărui pericol.

O femeie a fost lovită de maşina condusă de un şofer neatent [citeşte „dobitoc”], dar a scăpat numai cu câteva zgârieturi şi se află acum în afara oricărui pericol. Nu, serios?!

Cum mama mă-sii să spui despre ORICINE că e în afara oricărui pericol? Nimeni, niciodată, nu este în afara oricărui pericol. Nu avem imunitate în faţa tuturor pericolelor, că nu suntem într-un joc pe calculator, asta e viaţa reală, unde poţi oricând să faci un atac cerebral sau un infarct, poate să-ţi cadă acoperişul în cap, poate să ţi se înfigă un ţurţure în moalele capului, poate să te lovească o maşină, poţi să te curentezi, poţi să faci combustie spontană ORICÂND!

Într-adevăr, jurnaliştii care folosesc astfel de clişee se află în afara multor pericole; nu riscă să le explodeze capul de la cât de mult au gândit, nu riscă să nu doarmă noaptea din cauza gândurilor, nu riscă decât toate chestiile pe care le-am enumerat mai sus. Viaţa e ca un joc de noroc, nu ştii când te loveşte ghinionul şi nu, nu eşti NICIODATĂ în afara oricărui pericol!

sursa foto

3 thoughts on “În afara oricărui pericol”

  1. intr-adevar este enervanta expresia, insa cred ca se refera totusi la faptul ca in urma oricarui accident pe care l-ai dat exemplu pot aparea complicatii care in final sa cauzeze moartea celui implicat. este in afara oricarui pericol in ceea ce priveste acel accident. Mie cel putin asa imi suna…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.