Inovații în pensulele de machiaj (P)

Domeniul machiajului, asemeni celui de fashion, se încadrează la cele care au parte de inovații și schimbări cel puțin o dată pe an. Fie că vorbim despre produse noi care apar pe piață sau care fac parte dintr-o serie de produse vechi, dar cu noi caracteristici care le fac mai ușor de folosit, domeniul este în continuă schimbare.

Evoluția produselor și a accesoriilor de machiaj precum pensule sau perii vine din nevoile pe care consumatorii le exprimă atunci când fac cumpărături sau când oferă un feedback pentru ceva ce au cumpărat deja.

Pensulele pentru machiaj sunt elemente cheie atunci când vine vorba despre aplicarea acestuia și rezultatele care să fie pe măsură. Așa cum și trendurile în ceea ce privește machiajul și produsele de machiaj au evoluat, la fel se întâmplă și în cazul pensulelor. Câte produse noi, atâtea pensule.

Se poate să nu fii la curent cu ceea ce se întâmplă în acest domeniu și atunci îți spun că ai ajuns în locul potrivit: azi îți povestesc despre inovațiile în materie de pensule.

Cel mai important, însă, mi se pare să ai grijă și la sursa de unde le cumperi: alege-le în detrimentul magazinelor de mass-market pe cele specializate în produse de machiaj. Astfel, vei ști că vei avea parte de cele mai bune produse, chiar dacă prețurile pot fi puțin mai mari decât cele din magazinele mari, generale. Cu toate acestea, investiția o vei recupera în timp și îți vei putea da seama de diferențele de calitate cu fiecare folosință.

Inovații în domeniul pensulelor de machiaj

Pensulele de machiaj ”suferă” modificări diferite în funcție de scopul pe care fiecare client în parte îl are.

Azi îți povestesc despre cele mai des întâlnite inovații la branduri de top și cu care ar fi bine să te împrietenești dacă îți dorești să ții pasul cu noutățile, pe măsură ce apar, și să nu ai un șoc dacă îți cumperi pensule o dată la câțiva ani.

1. Designul ergonomic este poate cea mai des întâlnită inovație în domeniul pensulelor de machiaj. Acesta trebuie reinventat ori de câte ori apare un produs de machiaj într-o formă nouă, pentru a se putea adapta felului în care acesta este aplicat pe față sau pe gât.

Mai mult decât atât, și felul în care aplici machiajul este important pentru rezultatul final și contează cât de ergonomică este pensula și cum se așează în mână. Cu cât e mai comodă, cu atât machiajul va ieși mai bine.

Tot când vine vorba despre design amintesc și colaborările între branduri care se ocupă cu producția de pensule de machiaj și vedete sau designeri care își aduc acel personal touch pe care, de cele mai multe ori, îl apreciezi.

2. Materiale mai prietenoase cu mediul și animalele, tot mai avansate ca tehnologii de producție, cât și în materie de calitatea pe care acestea o au. În ultima perioadă, oamenii au început să arate tot mai multă considerație față de animale și să consume produse vegane, atât ca stil alimentar, cât și vestimentar și în ceea ce privește accesoriile și produsele pentru machiaj sau întreținere și curățare corporală.

Acest trend ascendent pare să nu cunoască și o pantă descendentă, așa că îți recomand și ție să încerci să cumperi produse, pentru tine și pentru casă, care să fie prietenoase cu mediul și cu animalele deopotrivă.

3. Pensulele multifuncționale câștigă și ele din ce în ce mai mult teren. Având o pensulă care poate să îndeplinească două roluri vei avea și mai mult loc în portfard și nu te vei mai îngrijora în caz că nu ai reușit să le iei pe toate cu tine. De acum înainte, poate va fi necesar să ai doar o pensulă la îndemână, care să îți satisfacă toate nevoile.

4. Pensule inteligente. Da, ai auzit bine. Timid, au început să apară pe piață pensulele care se conectează la dispozitive mobile și care pot să monitorizeze presiunea și unghiul de aplicare a machiajului și să îți ofere feedback în timp real în legătură cu ce se întâmplă în fața oglinzii.

Totodată, aceste pensule pot să îți ofere și exemple de tutoriale de machiaj în funcție de caracteristicile pe care le are și de detaliile pe care i le oferi tu.

Nu uita niciodată faptul că pensulele de machiaj sunt elementul cheie atunci când vine vorba despre reușita acestuia și că trebuie să le alegi în funcție de nevoile și de valorile tale!

Credite foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.