Îţi place viaţa la oraş?

Pepsi a avut mereu campanii mişto. Anul ăsta, oamenii s-au gândit să ofere 20.000 [douăzeci de mii!] de dolari pentru cel mai simpatic proiect de „reîmprospătare” a vieţii urbane. Asta înseamnă că şi tu poţi câştiga banii ăştia, dacă ai o idee bună care poate aduce o schimbare faină oraşului tău.

Dacă m-aţi întreba pe mine – şi chiar o să îmi înscriu ideea în concurs, cine ştie ce iese?! -, mi-ar plăcea să am, în Hunedoara mea [care nu-mi prea este dragă, dar mi-ar putea deveni], un loc în care să ne putem relaxa cu toţii, tineri şi bătrâni, admirând în acelaşi timp clădirile din centrul vechi al oraşului. Locul pe care-l am în minte este Parcul Libertăţii, în apropierea Castelului Corvinilor. Este o zonă în care ajung destul de rar, pentru că e „mobilată” trist şi nu mă prea atrage nimic acolo. Poate că 20.000 de dolari nu sunt bani suficienţi ca să schimbi faţa unei întregi pieţe, dar aş cumpăra nişte bănci colorate cum sunt cele din MuseumsQuartier în Viena, aş planta nişte copaci şi-aş pune gazon pe care toată lumea are voie să calce şi sunt convinsă că ar apărea şi vânzătorii de obiecte de artizanat, şi hunedorenii dornici să citească în aer liber şi cel puţin o parte a oraşului meu ar fi mai plină de viaţă.

De restul banilor probabil ca aş instala o mică oază în mijlocul parcului – o fântână arteziană, poate doar o cişmea, nu ştiu exact. Aici aş avea nevoie de ajutorul Primăriei, pentru că zona ar trebui întreţinută şi mai ales păzită; sigur, plasticul nu are la fel de multă căutare ca fierul vechi, dar presupun că s-ar găsi câţiva oameni „de bine” care să-şi dorească băncuţele colorate în curţile lor.

Cam asta e ideea mea. Vreau un oraş mai vesel, vreau un loc în care să mă relaxez chiar dacă sunt înconjurată de asfalt, ciment şi beton, vreau să mă simt ca acasă în oraşul în care locuiesc de 11 ani. Tu ce-ai schimba la oraşul tău? Spune-mi într-un comentariu şi înscrie-ţi ideea în aplicaţia de Facebook Pepsi Refresh Urban Life şi poţi primi banii ăştia ca să-ţi înfrumuseţezi oraşul.

12 thoughts on “Îţi place viaţa la oraş?”

  1. buna denisa.stai sa inteleg , castigatorului ise ofera banii astia ca premiu pt cea mai buna idee sau daca e sa castig de banii astia trebuie sa aplic ideea mea?ca pot sa am o idee buna, dar sa nu vreau sa o aplic:))))

      1. multumesc pt lamurire, dar ideile mele de a face un oras mai placut incalca drepturile omului, deci nu cred ca o sa am mari sanse de castig.o sa urmaresc insa concursul

  2. :) Nu incetez sa ma mir cat de nerecunoscatori putem fi, de cele mai multe ori. Pepsi face ceva, da o suma de bani (irelevant daca este mica ori mare) cuiva..sa faca ceva! Drept urmare, comentarii de genul: „suma este prea mica” „nu ajung banii” gasesc ca sunt de prisos. In State cea mai mare suma oferita a fost de 50.000$. Au zis aia ca este prea mica suma? Nu…s-au pus pe treaba. Zici ca gasesti zi de zi 20.000$ pe strada. Am vazut ca ai depus si tu o idee. Mi se pare destul de realizabila si incadrata in buget. Iti urez bafta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.