Je suis frappé

Cât am stat în Iaşi, am tot încercat, pe unde-am mers, să beau câte un frappé. Nici o şansă! Chiar şi la terasele destul de scumpe, cu meniuri groase şi preţuri măricele, atunci când ceream un frappé mi se răspundea scurt: „N-avem” sau „Nu servim”.

Dacă nu serviţi, de ce dracu’ le mai aveţi în meniu? Ca să vă daţi mari? Pentru că „dă bine” să aveţi cât mai multe chestii în cărţulie?

În cele din urmă, am găsit, pe o terasă amărâtă, „Hello”, în Tudor, şi frappé. Doar că erau două guri de cafea şi o spumă [nu frişcă, spumă!] care se lăsa în două minute. Patru lei şi cincizeci de bani.

Şi problema asta nu e doar în Iaşi şi nu se limitează la frappé-uri. Sunt multe restaurante sau terase care au în meniu zeci de sortimente de… orice, dar care servesc doar jumătate dintre ele. :(

Foto © http://www.frappenation.com/

18 thoughts on “Je suis frappé”

  1. eu am păţit-o şi mai frumos. am fost la un magazin de cartier (eram în vizită) şi-am cerut un pepsi. m-a întrebat tipa de-acolo: normal sau twist. normal. nu mai avem :|
    iniţial, am crezut că face mişto, dar după am realizat că era proastă de-a dreptu’ : în loc să-mi dea 5 RON rest mi-a dat 25.

  2. Denisa, lasa, mai bine ca nu aveau…pe cand ma frapam si eu pe la terase am constatat ca ma detestau comesenii…din cauza partii mele din comanda, intarziau paharele celorlalti…m-am lasat si m-am apucat de risotto. ghici de ce intarzie comanda la masa? risotto cere mai mult timp la preparare. o sa o dau pe apa. si atunci?

  3. Ai putea imbina utilul cu placutul. Ai o nunta, urmeaza o luna de miere pe care o faci in Grecia. Fac barmanii pe plaja in Halkidiki un frappe de te unge pe suflet. For real !

  4. Dupa ce am luat chiatra in falci ca e prima data cand comentez la tine pe blog, hai ca iti spun… fost-am si eu cu draga mea nevasta anul trecut si mi-a placut cam tot prin Halkidiki, inclusiv frappeul. Poza de la articol m-a facut sa iti scriu de Grecia. „Casa de piatra si numai bine ! ” va transmite unu’ nascut in Deva.

  5. A, acum dacă ceri apă va dura până se duc să culeagă lămâia, până o taie etc. Eventual să ceri apă de la robinet. Sau de la „ghivetă”, poate aşa ai şanse să fii servită repede.

  6. risotto îi orezu’ preparat intr-un anume fel…intr-un fel care cere timp, se pare…pana il recolteaza de pe plantatii, pana il decorticheaza…na, presupui tu:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.