La plimbare prin Deva

Azi am ieşit „la vânătoare”, cum zice Remus, cu noul aparat foto, prin Deva.

 • A venit vara => s-au deschis terasele. Pe terasa de la Ulpia sunt scaune mai comode şi arată mai bine decât în anii trecuţi.
 • Deva: Terasa Dava, de la Ulpia

 • La terasa de la Casa de Cultură e mişto că ai vedere spre statuia ecvestră a lui Decebal…

 • Deva: statuia ecvestra a lui Decebal

 • …dar e naşpa că, în aproape două ore, scrumiera nu a fost schimbată niciodată. Iar dacă mai ai cafea şi chelneriţei i se pare că nu mai vrei s-o bei, îţi va lua ceaşca din faţă. Două ore o fi prea mult timp pentru trei cafele şi-o apă?
 • Deva: Terasa din fata Casei de Cultura [scrumiera 1]

  Deva: Terasa din fata Casei de Cultura [scrumiera 2]

  Deva: Terasa din fata Casei de Cultura [scrumiera 3]

 • Lângă Poşta veche se mai construieşte un sens giratoriu. Aş fi pozat tot praful pe care-l inhalează cei care trec prin zonă, dar aţi fi zis că mi-a ieşit poza neclară.
 • Fosta cofetărie Scala, care în anii trecuţi fusese redeschisă ca birt, s-a transformat în bancă. Unde se mai întâlnesc acum şmecherii? :P
 • Mall-ul se construieşte în draci, aşa că, dragilor, staţi liniştiţi, la toamnă o s-aveţi unde să vă expuneţi fiţele.
 • Deva: mall-ul se construieşte

 • Piaţa centrală, în schimb, e tot pe stradă. La propriu! Am stat de vorbă cu o vânzătoare din piaţă, care s-a arătat nemulţumită de condiţiile în care trebuie să-şi desfăşoare activitatea şi care mi-a spus că toată nebunia se va termina, probabil, „în 2009”. Bun slogan şi-au ales PNL-iştii pentru un panou afişat lângă clădirea veche a Poştei: „Continuăm!”. Continuaţi, numa’ să vă mai voteze lumea!
 • Deva: PNL >> continuăm

 • Cine cumpără ciorapi din nylon din piaţă? De ce, între borcane de miere şi tarabele cu fructe şi legume, se vând insecticide?

În rest, e frumos în Deva. Se face frumoasă, se vopseşte, se primeneşte. Tot ritualul va mai dura încă 12 zile, presupun. Da’ măcar aici se face ceva… la Hunedoara n-am văzut nimic în afară de bannere electorale atârnate la toate balcoanele. „Şi noi votăm cu X”. Bravo vouă. Vă plătiţi întreţinerea pe luna asta cu banii luaţi pentru că atârnaţi bannerul. Da’ luna viitoare ce faceţi? Cu cine mai votaţi?

6 thoughts on “La plimbare prin Deva”

 1. deci : Sugus de lamaie, Winston si apa Bucovina… 3 cafele si aer „curat” de Deva. Dar de haleala ce ai bagat la ghiozdan????

 2. No stai, mă, că n-am băgat eu trei cafele. Şi nici Sugusu’ nu a fost al meu. Io o cafea şi-o apă, da’ ziceam c-am consumat, nu trebuia să se poarte aşa duduia-
  De mâncat am mâncat un sandwich cu şuncă, salam şi caşcaval, de la fast-foodu’ ăla de pe centru. Foarte naşpa. Chifla era cam arsă.
  Acu’ mai mănânc o cafea şi ies iar la „vânătoare”. Sper. :D

 3. Piata aia pe strada e de vreun an. Cel mai urat e ca trebuie sa ocolesti pe strada, si mai urat e ca is parcate si masini, deci te trezesti in mijlocul bulevardului. Asta in caz ca nu te incumeti sa traversezi piata…unde de abia ai loc sa arunci un ac si sa nu mai zic de mirosurile „intense” pe metru patrat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.