Lunea mâinilor îndemânatice: boabe de struguri înghețate, pentru vin

E atât de simplu pe cât o spune și titlul: dacă îți place să bei vinul rece, în loc să te uiți la el cum se încălzește sau, doamne feri, să îl răcești folosind cuburi de gheață, pune boabe de struguri înghețate în prealabil. 

vinutz 2 copy

Mi-am amintit acum de ele, că tot gătește Sebi chestii cu vin alb… pe care eu îl beau. Astă vară, când mi-am cumpărat niște struguri albi care nu erau foarte dulci, am zis că decât să-i arunc, mai bine îi pun într-un borcan și la congelator. Văzusem ideea asta pe Pinterest și m-am gândit că va veni o zi când o voi pune în aplicare, deși nu mă prea dau în vânt după vin, eu fiind, în ultimii ani, băutoare (din când în când) de whiskey.

Acum, așa cum am zis, am avut de golit o sticlă de vin alb și am dat peste boabele de struguri din congelator. Am pus câteva în pahar și am fost plăcut surprinsă de efect (chiar păstrează vinul rece!) și de gustul strugurilor (dulci, chiar și după câteva luni bune).

Recomand, deși e un sfat de ținut minte pentru la vară/toamnă. Un sfat bun ca să nu mai aruncați cafeaua v-am dat aici.

vinutz 1

5 thoughts on “Lunea mâinilor îndemânatice: boabe de struguri înghețate, pentru vin”

      1. @Denisa Bârgău:

        ;) Asa sunt poreclite paharele de tipul celui din poza.SUnt cele mai ieftine, destul de groase si universal folosite in carciumi cu iz nostalgic-comunist, de la apa pan’la vinuri si vere, trecand prin profiteroale si „inghetati”. :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.