M-a sunat BRD

DeCe-ul nu este singurul blogger pe care cei de la BRD l-au sunat în urma unui articol publicat pe blog. Şi eu am „beneficiat”, ieri, de „tratamentul” ăsta.

Nici nu s-a crăpat bine de ora 12, că telefonul meu a început să sune. Interlocutoarea s-a prezentat ca fiind din partea BRD şi m-a informat că mă sună ca să discutăm despre articolul publicat de mine pe blog. Mi-a repetat ceea ce am scris, m-a asigurat că se va interesa din ce cauză n-au avut dolari cei de la sucursala din cadrul magazinului Kaufland şi şi-a cam cerut scuze pentru inconvenient.

Totuşi, i-am simţit o sprânceană ridicată atunci când m-a întrebat câţi dolari am vrut să cumpăr. „În valoare de 100 de RON, aşa de puţiiin?”. Da, aşa de puţin. Oare dacă aş fi vrut să cumpăr un singur dolar nu mai eram un client important? Nu toţi clienţii ar trebui să fie importanţi? Numa’ întreb.

No, drăguţ, ce să zic, i-am spus că nu e vina angajatei lor că nu avea dolari, mi-a mulţumit pentru timpul acordat, eu i-am mulţumit pentru telefon şi gata.

În concluzie, unele bănci – cele cărora le pasă, cât de cât de clienţi, cred – sunt cu un ochi pe Internet, căutând să vadă ce spune lumea despre ele. Ceea ce, la urma urmei, e un lucru bun.

P.S. Moneda naţională a României este leul, nu „ronul”.

15 thoughts on “M-a sunat BRD”

 1. BRD-ul, știu sigur, ca de altfel toate băncile care se respectă, beneficiază de servicii de monitorizare a presei. Prin presă se înțelege presa scrisă – centrală și locală, radio/TV, plus on-line. Dacă departamentul de marketing și PR – de multe ori e același lucru, nu săriți să-mi explicați diferența că o știu – din respectiva bancă se respectă, caută o agenție de monitorizare serioasă și angajează niște oameni care citesc – musai – ca pe biblie rapoartele zilnice. Și, evident, semnalează micile nemulțumiri.

 2. Și pe mine m-au sunat, tot în urma unui articol de pe blog. Cum au ajuns la mine, habar n-am. Și-au cerut scuze și au promis că vor instrui personalul. Eu am avut probleme la Carrefour Focșani. Dacă ar face ceva și cu porcăria aia de transfer predefinit ar fi și mai bine.

 3. Și pe mine m-au sunat prin decembrie anul trecut, tot în urma unui articol de pe blog. Eu am avut probleme la agenția Carrefour Focșani, nu au știut să-mi dea niște bani din adsense trimiși prin western, pe motiv că „la ei nu se poate așa ceva”. Cum au ajuns pe blogul meu, nu știu. Dacă ar face ceva și cu stupizenia aia de transfer predefinit ar fi ok. Din diverse motive nu pot renunța la serviciile lor.

 4. E un lucru „sanatos” sa incerci sa afli ce lucruri spun altii despre tine. Cum spuneai, e un semn ca celor de la BRD le pasa, desi, sparanceana ridicata nu e tocmai potrivita in atitudinea lor.

 5. Esti un caz fericit.
  Eu am scris pe blog nu unul, ci doua articole in care imi aratam nemultumirea cu privire la serviciile BRD si BCR … si inca nu m-a cautat nimeni pentru a clarifica situatia.
  Ciudat este faptul ca nu m-a cautat nimeni nici de la concurenta.

 6. Norocul tau a fost ca esti bloggerita si ai scris sau puteai chiar continua sa scrii despre acest subiect, de asta te-au sunat….dar daca asa ceva era scris pe un forum in graba,nu baga nimeni de seama sau nu reactiona!

 7. Eşti client important dacă ai vizibilitate atunci când faci valuri, nu dacă vrei să cumperi mai mulţi dolari. Garantat, dacă eu scriam acelaşi lucru pe blogul meu, pe mine nu m-ar fi sunat nici dracu, chiar dacă aş fi vrut să cumpăr şi 1000 de dolari. Deci pe ei îi interesează mai puţin clientul şi mai mult imaginea lor.

 8. toti „clientii”sunt importanti …. toti potentialii clienti sunt importanti….. sa nu crezi vreodata ca daca iti face cu ochiul sau iti arata limba sau chestii de genu gata nu mai poate dupa tine sau esti cel mai tare client …. esti la fel ca ceilalti atata timp cat esti cu ei cand pleci esti NIMIC chiar daca le pare rau ca au mai pierdut un client.

 9. In mod normal, toti ar trebui tratati la fel – dar nu tot timpul exista acel ‘normal’, mai ales in sistemul bancar si unde se invart banii, in situatia asta sunt de acord cu @Bucur Victor.

 10. in urma cu mai bine de-un an am primit un mail de la BRD cu toate adresele la TO: (nu la BCC:). Le-am scris inapoi ca nu mi se pare normal ca toti clentii sa afle adresa mea de mail dar… nici un raspuns de la ei, nici macar „ne pare rau” :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.