Nici un matinal la radio fără glumițe de doi bani!

Nu pot să înțeleg de ce absolut fiecare realizator de emisiune de la posturile de radio românești simte nevoia să lege discursul său dintre două melodii de melodia care tocmai s-a terminat sau de cea care urmează să înceapă. 

Dacă melodia e în limba engleză, realizatorul traduce unul sau mai multe cuvinte, ca să vezi că știe, că se descurcă, apoi leagă acele cuvinte de ceva la care tu nu te-ai fi gândit într-o sută de ani. Aș vrea să vă pot da exemple, dar creierul meu încă nu s-a „deschis” complet, e prea devreme și cofeina nu și-a făcut încă efectul. Nici nu avea cum, că abia am început să beau cafea.

Dacă melodia e în română, pare mai simplu, dar nu e: omul găsește o metaforă, ia un cuvânt sau o expresie și le întoarce pe toate părțile, parcă încercând să îți toace creierii mărunt, pentru că no, ce farmec ar avea diminețile fără niște cuvinte cu tâlc, deși tu nu vrei decât să asculți niște muzică ușoară și știri și mai ușoare?

Când e un singur realizator de program, mai e cumva, dar când sunt doi, e un adevărat concurs de glumițe de doi lei: „Eu sunt mai idiot!”, „Ba nu, eu sunt! Hă hă hă!”.

Nu poți prezenta melodia, artistul și să mă lași apoi să le ascult în liniște? Nuuu, că trebuie să mă freci la cap, să îmi spui că artista tocmai a născut și a slăbit 79 de kilograme, de parcă asta i-ar afecta în vreun fel cariera artistică… sau ar schimba în vreun fel melodia pe care deja a înregistrat-o. Nu, nu ești tu sănătos dacă nu simți că tot matinalul „curge”, dacă piesele nu se leagă între ele, iar comentariile tale trebuie să fie liantul.

Fiecare realizator de emisiune matinală de la radio se visează comediant. Toți se uită cu admirație la Seinfeld, Russell Peters, John Oliver, Jeff Dunham, Kevin Hart ș.a. și își închipuie că dacă urmărești suficiente ore de comedie, devii și tu un comediant bun. Sau măcar un comediant.

Ce păcat că nu le spune nimeni că-s penibili!

Foto: On air, de la Shutterstock

6 thoughts on “Nici un matinal la radio fără glumițe de doi bani!”

  1. @Cristian:
   Mai Cristian, daca nu erai tu, nici nu stiu ce se facea Denisa!
   Macar ea a dus argumente pentru acesti oameni, dar tu, pe ce criteriu o numesti „praf” sau „grasuta”?
   Cam de la ce nivel nu mai e „grasuta” si e „grasa”? Dupa parametrii tai? Sau cam de la ce nivel nu mai e „slabuta” si devine „slaba”, apoi „grasuta?”
   Si cam de la ce nivel e „praf” si nu mai e „nisip? sau „ciment”… sau chiar „beton”?
   Da si mie foaia cu parametrii, ca sa vad unde ma incradrez! Ca poate eu ma dau slaba si beton si parametrii zic ca-s grasuta si praf!

   1. Nu-i mai da atenție… și-a făcut numărul, a plecat. :)

    UPDATE: Am luat legătura cu omul, cineva îi folosește datele de contacte (nume, email) și nu are ce să facă… deci nu, nu este Cristian Sucilă, ci o persoană lipsită de ouă, care nici măcar nu poate să își asume o înjurătură.

 1. Las-l pe ala ca isi doarme somnul! viata! Sa revenim la realizatorii nostri. Pe ei nu i-a invatat nimeni sa faca radio. Inca! Se face radio si tv in Romania fix ca in urma cu 25 de ani, fix ca la aparitia primelor radiouri dupa revolutie. Asa ca fac si ei ce au invatat pe strada sau unii mai norocosi, in scara blocului. Cand nu ai ce sa zici ca nu ai de unde, te iei de aia mai mici ca tine. Recte de cate un cuvintel dintr-o melodie. Astept cu interes o scoala de radio, in Romania!

 2. Nu mai ascult matinaluri demult, pana si cel de romania actualitati mi se pare exagerat cu Eugen Rusu, n-are stofa de vorbitor, se balbaie, nu are dictie, vorbeste foarte greu… si mai glumeste si ca un cioban.
  Mai bine nu, pot trai si citind singura stiri la cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.