Dacă vă plac miniaturile…

Dintotdeauna m-au fascinat miniaturile. Când eram mică, mi-ar fi plăcut să am talent ca să creez omuleți din hârtie în căsuțe mici, dar nu am avut materiale și nici talentul necesar, precum ziceam.

Mi-au plăcut păpăușile, dar Barbie era prea scumpă, căsuțele Barbie au apărut când eram deja prea mare, așa că m-am mulțumit să admir diversele miniaturi create de alții. Mereu m-au fascinat machetele, videoclipurile filmate cu stop motion animation în care erau folosite miniaturi, dioramele ș.a.m.d..

Când am aflat despre existența muzeului Miniatur Wunderland din Hamburg, Germania, mi-am promis că voi merge să-l văd. Din păcate, nu am reușit să găsesc zboruri directe sau la prețuri decente către Hamburg, așa că am renunțat, deocamdată, la idee.

Din fericire, Google s-a dus la Miniatur Wunderland și, cu voia și concursul nemților, a fotografiat pentru Google Street View o parte a muzeului. Astfel, orice #sărac poate să admire, din confortul propriei case, această minunăție creată de om. Mie mi-a tresăltat inima de bucurie când am citit că o pot vedea pe Google Maps/Street View. Am parcurs deja mare parte din imaginile disponibile, dar le-am luat încet și mă plimb agale, ca să nu le termin; exact așa cum fac când găsesc câte un serial bun, nu îl binge-uiesc pe tot, ca să îmi rămână și pe mai târziu.

Vă las mai jos câteva cadre, puteți naviga direct de aici prin ele și vă puteți bucura CHIAR ACUM de Miniatur Wunderland, chiar dacă sunteți la mii de kilometri depărtare. Nu-i așa că tehnologia este un lucru minunat?

Cel mai bine e să urmați acest link, ca să vedeți toată minunăția, pe rând.

Și un film pentru pasionații de miniaturi: Downsizing

Un film la care am mers cu bucuria omului pasionat de miniaturi a fost Downsizing (2017). Din păcate, pentru că-mi închipui că e greu să creezi obiecte supradimensionate (chiar și în realitatea virtuală?), au fost destul de puține scenele în care apăreau oameni mari și oameni foarte mici sau oameni mici lângă obiecte foarte mari. Totuși, ideea este interesantă și filmul ridică o întrebare validă: dacă ai putea, te-ai micșora? Ai beneficia, în felul ăsta, de o casă așa cum ți-ai dorit (cu puținii bani pe care îi ai îți poți permite o casă mică, dar nu una mare, în care să încapi acum), odată cu micșorarea ți s-ar scoate toți dinții și ți-ar fi implantați unii perfecți, iar dacă ești cât de cât bogat în lumea mare, în lumea mică ai fi miez.

Foto featured: Omuleți, autor: Montri Thipsorn, de la Shutterstock

1 thought on “Dacă vă plac miniaturile…”

  1. Foarte frumos. Locuiesc in Germania de 9 ani si sincer nu am stiut de acest loc. Poate o sa imi pot duce copii acolo o data…nu de alta dar m-am cam saturat sa tot calc pe palariile miniaturilor de LEGO =))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.