Noi metode de furt in supermarket

Articol scris de Ovi şi publicat în Iaşi Plus

Stiam ca in ultima vreme au avut loc scumpiri la produsele alimentare si o perioada, nu am mai fost prea vigilent la bonul de casa cand mi se parea cam „groasa” amenda cumparaturilor facute.
Asa de cateva ori, dar la un moment dat, cand am incercat chiar sa ma incadrez intr-o anumita suma, am constatat ca domnisoara, de alfel foarte amabila, de la casa imi cere o suma cu mult peste „asteptarile”, la care am studiat impreuna bonul.
Culmea e ca fata avea dreptate, ea scanase tot ce aveam in cos, si totul era perfect din punctul ei de vedere. Am platit, am incarcat portbagajul masinii dar nu m-am putut abtine sa nu revin in magazin pentru a ma lamuri unde am fost „Pacala”?
Nu vreau sa fac reclama unor produse, de aceea o sa generalizez.

La raionul de bere, m-am bucurat la un pret care era scris in dreptul unor sticle de 2.5 litri dar acest pret corespundea unor sticle de 2 litri din aceeasi familie. La raionul de paine sunt informat de eticheta ca voi manca sanatos dintr-o paine de secara, la un pret bunicel, o pun in cos si acasa constat ca am luat cea mai alba si mai scumpa paine din supermaketul cu pricina. Aici, la paine, nu am comentat niciodata din respect pentru cei care concura la producerea ei, dar ma deranjeaza aranjatul asta in raft, facut de comercianti pentru a-si putea vinde si produsele mai scumpe.
La raionul de menaj, ma atrage pretul unui pachet de pungi pentru gunoi, pe care scrie ca sunt si parfumate si mai au si un bonus de alte pungulite. Pun mana pe pachet si-l bag in cos, bucuros de pretul vazut.
La final vad ca am dat dublu, chiar daca nu aveam nevoie de bonusul din pachet.
Dupa ce am platit, am revenit printre rafturi, de data asta, cu mainile in buzunar, doar pentru a vedea unde am gresit.
Peste tot, pe unde facusem cumparaturi, marfa era deranjata intentionat, produsele oarecum asemanatoare dar mai scumpe erau puse in locul cu etichete pe care scria un pret mai mic, iar produsul cu pret mic lipsea bineinteles.
Daca stii sa compari codul de bara de pe produs cu cel de pe eticheta, ai o sansa de a nu pica victima la sfarsit cand trebuie sa platesti. Daca faci cumparaturi zilnice si nu umpli cosul pentru o saptamana, suma este relativ mica si nu-ti dai seama ca ai fost fraierit.
Concluzia este: atentie, cumparatori, nu mergeti pe mana neamtului daca supermarketul lui se afla in Romania, fie el chiar si Real! Caci acolo mi s-au intamplat aceste lucruri neplacute si va asigur ca nu e vorba de neglijenta, atata timp cand acelasi lucru se untimpla la mai multe raioane in acelasi timp.
Sa fi dat ordin neamtul sa creasca valoarea vanzarilor?

9 thoughts on “Noi metode de furt in supermarket”

  1. yup! eu compar acum aproape mereu codul de bare de pe produs cu cel de pe eticheta de la raft sau scanez produsul in hipermarket ca sa fiu sigura de pret. m-am ars si eu, asa ca am devenit mult mai atenta.

  2. şi eu am păţit!!dar cam în proporţie de 90% sunt vigilentă, chiar dacă mă grăbesc! era să cumpăr 4 reviste cu spioanele (cadou pentru o nepoţică ), din 2007, înfoliate la un loc… cu preţul ATENŢIE de 60 lei!!!!când o revistă din 2008 e undeva la 5 lei! În momentul în care m-am prezentat la casa retur, copilandru de la raionul de cărţi (care fusese chemat să mă lămurească) încerca să mă convingă că nu e nici o greşeală. Care era şpiru? păi revistele fuseseră ataşate ca şi bonus la o Jucărie cu spioanele (o pudrieră probabil!! cine cunoaşte desenele ştie despre ce vorbesc), jucărie care s-a evaporat iar BONUSUL a ajuns „din greşeală” la alt raion. singure au zburat de la jucării la reviste şi cărţi!! trebuie să menţionez că ipoteza asta este a mea!!! pentru că cel care trebuia să desluşească misterul a ridicat din umeri şi atât. eu mi-am luat banii şi am plecat dar tipul a rămas ridicând din umeri în continuare!! Ţepe mici am luat la Real „preţuri fără egal”, dar asta descoperită se anunţa a fi cea mai grosolană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.