„Noi nu avem nevoie de reclamă”

carwashVara anului 2012. Un tânăr „vânzător de publicitate” se duce la o spălătorie auto din Hunedoara şi îl întreabă pe primul angajat care-i iese în cale cine se ocupă de marketing la firma respectivă.

– Hăhă, marketing?! Ce marketing, domnule, tu nu vezi cât de bine ne merge? Nu vezi că-i plin de maşini, că se stă la coadă? N-avem noi nevoie de marketing, nu avem nevoie să ne facem reclamă, că vin oamenii singuri!

– Dar n-aveţi nici măcar o firmă, nu scrie decât „Spălătorie auto”…

– Vez’ de treabă, noi nu avem nevoie de aşa ceva.

Vara anului 2013. Acelaşi vânzător de publicitate trece pe lângă spălătoria auto care anul trecut nu avea nevoie nici măcar de firmă, că stăteau clienţii la coadă. Vede că-i cam goală incinta şi îl întreabă pe primul angajat care-i iese în cale dacă nici acum nu au „om pe marketing”.

Ce marketing, domnule, nu vezi cât de rău ne merge? Cred că în scurt timp închidem şandramaua, că nu mai merge treaba deloc. Nu ştiu ce naiba s-o întâmplat…

Oamenii care insistă că nu au nevoie de reclamă sau care susţin că un produs bun se vinde singur îşi merită soarta. Iar când îl auziţi pe câte un fost patron care spune: „Nu ştiu ce naiba s-a întâmplat, că ne mergea bine până într-o zi când nu ne-a mai mers bine”, cel mai probabil e vorba de un patron care nu a înţeles puterea reclamei.

13 thoughts on “„Noi nu avem nevoie de reclamă””

 1. Poate ca acesti asa zisi ,, patroni” pe care ii intereseaza doar sa faca banii si sa nu le pese de angajati si de alte persoane isi merita soarta.

 2. Cred ca mai degraba toata reticenta asta vine din avaritie, patronii au convingerea ca nu au de ce sa dea bani altora pt nimicuri asemeni publicitatii.

 3. Nu degeba a spus cine a spus ca marketingul face 40% din produs. Poti sa ai tu cel mai bun produs de pe piata daca nu are parte de o promovare adecvata, e degeaba.

 4. Reclama e sufletul comertului intradevar, dar in 2012 era mult mai bine decat in 2013 .
  Sunt multe lucruri de la care lumea se abtine sa cumpere chiar daca tu ai reclama din abundenta…

  Nu stiu daca intradevar lipsa reclamei a dus la falimentarea acelei spalatori, pentru ca la spalatorie depinde de foarte multe lucruri pentru a avea succes, incepand de la solutiile pe care le folosesti si cat de bine se curata masinile la aceea spalatorie..

 5. Vai, de ai sti ce greu e sa schimbi mentalitatile la unii patroni. Noi ne luptam, la propriu, cu morile de vant. Uneori avem succes, atunci sunt vanzari, insa dupa uita ce i-a adus vanzarile :))

 6. Of! Cati oameni de genul asta am intalnit dar sincera sa fiu merita ce li se intampla! Mai e si mentalitatea aia stupida cand un produs incepe sa isi faca reclama inseamna ca e prost; am auzit-o si pe asta la cativa oameni care au impresia ca oricine isi face reclama incearca cumva sa insele cumparatorii.

 7. Eu lucrez in publicitate si treaba merge si mai rau in Oradea. Multe firme, care „n-au avut nevoie de publicitate” s-au si inchis.

  Ungurii, care au fost mai in criza ca noi n-au incetat sa-si faca publicitate, nici pe timp de criza.

  Mentalitatea e de vina.

 8. Astea-s afaceri mici de cartier, nu considera ca e necesar sa se faca si mai cunoscuti prin reclama. Sau probabil ca nu considera asta necesar.

  Dupa cum ai zis si tu, un an mai tarziu dau chix si se inchid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.