Nu mai bine-mi iau eu maşină?

Săptămâna trecută, am mers cu microbuzul pe ruta Hunedoara – Deva. Singura firmă care are dreptul să transporte persoane pe ruta asta este BV Dasler, din Brad. Trec peste faptul că firma asta are un singur autobuz, care circulă, cred, de două ori pe zi, iar în rest călătorii sunt nevoiţi să se înghesuie în microbuzele de „12 locuri pe scaune, 19 locuri în picioare, 0 locuri pentru scaunele cu rotile”, că mă enervez mai rău. Ce m-a enervat pe mine a fost tupeul şoferului de pe microbuzul cu care am călătorit. Maşina era plină, iar el mergea cu viteză prin toate gropile. Şi, una peste alta, enervat că un şofer de TIR îi „luase faţa” la intersecţia de la Sântuhalm, a gonit să-l ajungă şi s-a apropiat cu microbuzul PLIN de oameni la câţiva milimetri de oglinda TIR-ului, ca să-l sperie, vezi Doamne, pe ăla.
Ştiu că-s mulţi nebuni în trafic, dar nu-i deloc plăcut să plăteşti ca să ajungi dintr-un loc în altul şi să nu ştii dacă mai ajungi întreg. Oamenii din microbuz nu ştiau că şoferul „nostru” avea ceva de împărţit cu şoferul TIR-ului, ei n-au văzut decât că ne apropiem periculos de mult de o măgăoaie de câteva ori mai mare decât microbuzul în care eram noi. Aaa, că apoi s-a trezit şoferul să se mai şi „laude” că el a fost şofer pe TIR şi că ştie că fără oglindă eşti mort?!?!?! EŞTI UN IDIOT, BÄ‚!
Şi idioţii ăştia nu ar trebui lăsaţi să conducă, cu atât mai puţin să transporte călători pe drumuri publice.
Da, am sunat la minunata firmă BV Dasler. Cred că mi-a răspuns portarul, că părea cam plictisit şi probabil că-l deranjasem. I-am spus numele şoferului [l-am uitat] şi numărul de înmatriculare al maşinii [ceva cu BZN], dar mă îndoiesc că vor lua măsuri.
Aşa că m-am hotărât: anul ăsta trebuie să-mi iau permis, apoi maşină. Măcar să mai fie o nebună pe drumurile publice, să vedem care pe care! Prefer să-mi pun EU viaţa în pericol decât un idiot care se crede mare şmecher pentru că a condus un TIR. [introduceţi înjurături colorate aici].

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.