One Chip Challenge: am gustat din cel mai iute chip de pe Pământ!

Eu am mâncat doar un colț, dar Traian Urieș a îndrăznit și l-a mâncat de-a dreptul pe tot! Ca urmare, a sughițat, a băut mult lapte, s-a perpelit tot, și-a făcut un selfie (ca să aibă o ultimă poză cu el OK înainte de a muri) și… cam atât. Că n-a murit. Nici foarte rău nu i-a fost. 

Dar ce este One Chip Chellenge?

O mișcare deșteaptă de marketing. Unii au avut ideea (genială) de a pune pe un tortilla chip, unul singur, mult praf de Carolina Reaper, unul dintre cei mai iuți ardei iuți din lume. Și treaba asta e relativă, pentru că în fiecare an apar ardei din ce în ce mai iuți și nărozi dispuși să îi mănânce, așa cum se întâmplă și în sport, de exemplu, acum 50 de ani nici un alergător nu și-ar fi imaginat că se poate alerga la fel de repede cum o face Usain Bolt. Așa și cu ardeii iuți: te gândești că nu se poate mai iute de-atât, dar în câteva luni apare un ardei și mai iute și un nebun dispus să îl mănânce!

Robert de la Foarte Iute a calculat că acel tortilla chip are cam 800.000 de unități pe scare Scoville, cea care indică iuțeala unui ardei. Nu știu dacă e mult sau puțin, fiecare își știe limitele (sau și le poate testa, sunt o mulțime de produse pentru curajoși pe site-ul foarteiute.ro), pentru mine a fost un fel de bau-bau tocmai din cauza marketing-ului și nu am vrut să mă las filmată mâncând un chip întreg, mă gândeam că o să mă tăvălesc în chinuri și nu e o imagine frumoasă pentru Internet. Dar nu e chiar atât de grav. Traian a supraviețuit și după el a mai supraviețuit cineva.

Nu a fost atât de iute pe cât mi-am imaginat. Gustul a fost rău, de făină veche de porumb. Apoi a început să piște, dar nu mâncasem suficient încât să mă apuce sughițatul. Mi-a fost frică de iuțeală și apoi mi-a părut rău că nu mi-am luat inima în dinți.

Între timp, Sebi a primit de la Robert un sos care se numește 20 Minute Burn și care are în jur de 7 milioane pe Scoville. Adică enorm. Dacă nu am avut curaj cu One Chip Challenge, poate mănânc ceva cu sos din-ăsta, nu? Vom vedea…

Video filmat cu Samsung Galaxy S7 și editat cu același telefon.

P.S. Dacă vă plac video-urile mele, abonați-vă la canalul meu de YouTube! O puteți face de aici, cu un click pe buton – sau puteți să dați un like, un share, o măslină, o atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.