Ce știți despre osmoza inversă? (P)

Apa, lichidul vital, fără de care organismul nu poate funcționa. Cu toate că este o resursă întâlnită peste tot în România, puritatea acesteia reprezintă o problemă. De multe ori, suntem obligați să consumăm o apă care nu îndeplinește normele minime de potabilitate, fie din cauza vechimii instalațiilor de aducțiune a apei potabile, fie din cauza poluării apei freatice cu nitrați sau alte substanțe dăunătoare. 

Mulți oameni au renunțat la apa adusă prin sistemul public și au consumat apă îmbuteliată, însă această alegere are și ea părțile negative. În primul rând, prețul este mult mai mare, putând ajunge la câteva sute de lei pe luna pentru o familie mai numeroasă, iar, în al doilea rând, se discută tot mai mult despre contaminarea apei din cauza recipientelor din plastic.

Iată cea mai modernă variantă pentru producerea apei pure: aparatul pentru osmoza inversă

Apă pură

Există soluții de a obține apa pură, fără investiții uriașe, iar cheltuielile de întreținere sunt acceptabile. O alegere poate fi cumpărarea unui filtru pentru apa cu osmoză inversă, unul dintre cele mai moderne mijloace de purificare a apei. Acest sistem a fost folosit prima dată în domeniul aerospațial, ceea ce dovedește valoarea lui.

  • Produce o apa pură, identică cu cea mai scumpă apa de pe piață, la un preț per litru mult mai mic decât apa îmbuteliată. Elimină toți poluanții care pot pune în pericol sănătatea umană, cum ar fi nitrații, nitriții, metalele grele sau alți poluanți chimici și biologici.
  • Prețul unui astfel de sistem de filtrare, deși pare destul de ridicat, se amortizează într-o perioadă scurtă de timp prin eliminarea cheltuielilor cu achiziționarea apei plate. O familie de patru persoane cheltuie în medie aproximativ 100 de lei pe luna pentru procurarea apei plate, bani care pot fi economisiți luna de luna printr-un astfel de sistem.
  • Filtrarea prin osmoză este ușor de implementat de către oricine, chiar dacă nu are cunoștințe în domeniul instalațiilor, fiind special construit cu această idee. Are dimensiuni reduse, ceea ce permite instalarea acestuia în orice gospodărie.
  • Cartușele filtrante trebuie să fie schimbate la intervale lungi de timp, ceea ce presupune cheltuieli reduse pentru întreținerea sistemului. În plus, acestea pot fi schimbate foarte ușor de către oricine și nu presupune prezența unui instalator.
  • Produce o cantitate de 7-8 litri de apă pe oră, care poate fi păstrată într-un vas de stocare, ceea ce permite consumarea apei fără grijă că această se va termina. Cei aproximativ 200 de litri de apă pură produsă pe zi sunt suficienți pentru orice familie obișnuită, indiferent care ar fi preferințele.
  • Poate fi accesorizat cu alte dispozitive în funcție de dorințele clientului, cum ar fi cartușele de remineralizare, lampa cu lumină ultravioletă sau cartuș de ion negativ. În acest fel, orice pretenție a celor care vor să bea apa pură poate fi îndeplinită cu success.
  • Cei care aleg acest sistem trebuie să țină cont că acesta trebuie să fie conectat la sistemul de canalizare pentru deversarea reziduurilor care rămân în urmă procesului de osmoză inversă.
  • Este produs din materiale de bună calitate și are un design modern, fiind o a alegere ideală pentru cei care urmăresc aceste elemente.

În concluzie, apa consumată de tine și familia ta poate fi la cel mai înalt standard al calității, cu acest sistem modern. În plus, beneficiezi de un cost redus pe litrul de apă consumat, mult mai mic decât în cazul în care ai utiliza apa îmbuteliată. De asemenea, ai siguranța purității apei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.