Pânza de păianjen, de Cella Serghi

cella serghi, panza de păianjen Cartea mea preferată a fost reeditată de Tango! În urmă cu câţiva ani, tot căutam pe Google ceva, orice despre cartea asta. Speram s-o găsesc în vreun anticariat online, dar nimic. Iar acum, pentru că tot zicea Valentina că vrea să meargă la Balcic la anul, mi-am amintit de ea şi-am zis că poate o găsesc online. Mare mi-a fost surpriza când am văzut că Pânza de păianjen a fost reeditată.

La aproape 20 de ani de la ultima reeditare, Editura Cartile Tango publica “Panza de paianjen” de Cella Serghi, unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste din literatura romana. Glisand intre spatiul vrajit de la Balcic si tumultul Bucurestiului interbelic, eroina Diana Slavu isi traiefte iubirile cu deznadejde si demnitate, luptandu-se sa evadeze din panza de paianjen a unei existente cenusii, marcate de apasarea saraciei si a inconsecventei celor din jur. Orice fiinta care-a avut puterea sa-si urmareasca, cu ochi lucizi si uimiti, propria devenire, orice femeie care macar o clipa s-a simtit incorsetata de conditia sa stramba intr-o lume care nu mai are puterea sa-si asume raspunderile iubirii implinite se poate recunoaste in povestea superba de viata si de dragoste fara odihna a Dianei Slavu. [Tango]

Dia a avut norocul s-o găsească mai repede. Eu am descoperit-o în liceu şi la un moment dat o găsisem pe undeva, pe la vreo prietenă, făcusem un schimb de cărţi ;) şi eram fericită. Până când am împrumutat-o cuiva şi… n-am mai primit-o înapoi. Îmi „plac” în mod deosebit persoanele care susţin că ţi-au returnat ceva ce le împrumutasei, când tu ştii sigur că n-ai primit acel ceva înapoi. Foarte fain…

Luni voi căuta cartea în Diverta din Deva, iar dacă n-o găsesc, o s-o comand online. Yupee!

16 thoughts on “Pânza de păianjen, de Cella Serghi”

  1. Cartea ta preferată a fost reeditată de revista mea preferată (de editura ataşată ei, aşa cum spui). Cred că trebuie să o găseşti, că abia a apărut, de vreo două-trei luni îi fac şi reclamă în revistă.

  2. Wow! Ma bucur nespus sa gasesc fani C.S. :D Pe mine m-a vrajit total cartea. Inca stau si recitesc pasaje din ea cand ma apuca.. si acum o sa incep „PE firul de paianjen al memoriei” si am mai gasit-o pe „miruna” la un anticariat online si cum ajunge stau la povesti si cu ea :D Acum problema mea e sa gasesc Gentiane. Sper sa o gasesti la Diverta!

    Cat despre cartile imprumutate stiu cum e.. :( Si eu am vreo 2 la profii mei de liceu si inca sper sa se indure de mine si sa le returneze pentru ca tin la ele mult. Ca sa nu mai vorbesc de biata mama care are vreo 10 carti desperecheate de prin biblioteca de pe vremea cand era ea in liceu pentru ca unele volume ramasesera la cate-o colega.

  3. Eu o iubesc pe Cella Serghi, am citit Pânza de păianjen de vrei trei ori şi încă mai vreau s-o citesc, e cea mai faină carte scrisă vreodată, chiar dacă ar putea fi descrisă ca „uşoară” sau „de femei”. :)

  4. Nu se vor supara, pentru ca ei sa muta, si nu stiu ce sa va intampla cu biblioteca(care este foarte vasta de astfel) si decat sa o aruncam mai bine o daruim altcuiva. Daca le cumperi pe amandoua „Panza de paianjen ” si ” Gentiane” 50 de ron, daca vrei numai „Panza de paiajen” 30 ron,negociabil ambele. Hai sa facem o targuiala. :)

  5. Pentru mine e doar pe locul 2 cartea.. dar in mod sigur a ocupat un loc aparte in inima mea.. oricum ar fi catalogata este o carte reala.. si culmea… imi regasesc in proportie mare in Diana o foarte buna prietena de a mea. :)

  6. Stiam eu ca am citit la tine despre cartea asta. Si la mine este printre primele in topul preferintelor. E cartea azi cu Jurnalul National parca. Acum am dat si eu o fuga pana la chiosc sa o cumpar :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.