Paradoxul foliei de protecţie a ecranului

Mă gândeam zilele astea la paradoxul foliei de protecţie a ecranului telefonului. Din fabrică, aproape toate produsele electronice care au un display sau o fereastră din plastic sau sticlă sunt protejate cu o folie, astfel încât plăcerea de a le zgâria să-i revină utilizatorului final.

Pe 9Gag, un tip a pus o poză cu mâna lui care îndepărta o folie de protecţie de pe consola unei maşini [sau cum s-o numi partea din mijloc, unde sunt toate butoanele posibile]. „M-am angajat la un dealer auto şi sunt plătit să fac treaba asta”, scria omul. Unii oameni au o satisfacţie uriaşă atunci când dezlipesc folia aplicată din fabrică pe ecranul unui telefon nou. Ne place să avem lucruri „trase în ţiplă” şi momentul în care le îndepărtăm ţipla ne confirmă faptul că obiectele cu pricina sunt noi-nouţe şi ne aparţin. 

i get paid to do this

Culmea este că odată îndepărtată ţipla, intrăm repede pe net şi ne comandăm o folie de protecţie a ecranului pe care ajungem să dăm câteva zeci de lei. Pentru că e distractiv să îndepărtezi folia pusă de producător pe un ecran, dar parcă n-ai vrea să se zgârie.

Îndepărtezi folia de pe un ecran ca să îi pui alta. Fuck logic.

„De ce ne mai chinuim să facem telefoane cu un design super şmecher când toate arată aproape identic? Mă refer la telefoanele cu touch. Mai mult de atât, toate telefoanele de acest gen eşuează într-o husă mai mult sau mai puțin drăguţă în funcție de nivelul de roz pe care-l apreciază utilizatorul. La cât sunt de scumpe, e de înţeles că vrem să ni le protejăm. Toate au un ecran mare ca să se vadă filmele cel mai bine. Toate sunt un mini-televizor. Toate sunt nişte dreptunghiuri cu cel mai şmecher display”.

Răzvan Baciu, 2011

6 thoughts on “Paradoxul foliei de protecţie a ecranului”

  1. Eu sunt unul din „unii oameni”, dar nu o dezlipesc chiar imediat. Aștept până se dezlipește ea singură în vreun colț, și după aia o „ajut” eu.
    Astea de protecție cumpărate îs mai rezistente decât cea cu care vine telefonul din fabrică, plăcerea de a le dezlipi pe astea nu mai e aceeași :)

  2. Eu dezlipesc folia imediat.De ce?Pentru că e plină de logo-uri cu Android, cine ştie ce tehnologie a ecranului sau model al procesorului.Iar eu nu pot să stau cu ditamai logo-urile pe ecran.Îmi iau folie pentru ecran deoarece nu vreau să risc să zgârii ecranul, pentru că m-am zgârcit la 20-30 de lei.Mai bine iau o folie de câţiva lei decât să cumpăr un display de câteva sute de lei.În plus, folia aproape că nu se observă.
    Cât despre husă, nu am aşa ceva, deoarece prefer să văd telefonul aşa cum l-a proiectat firma, nu să i se vadă decât ecranul.

  3. Producatorul recomanda sa indepartezi folia fiindca folia respectiva e strict pentru protectie pe durata transportului, si in unele cazuri are aplicate diverse informatii pe ea. Cam are logica.

  4. Pe LG G4 meu, pe care il am de cateva luni bune, inca am folia de protectie pe ecran. A rezistat mai mult decat o folie cumparata. PS. Nu are nimic inscriptionat pe ea ca la Samsung :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.