PATERNOSTER – liftul din coșmarurile mele

Mi se întâmplă rar să visez urât, iar atunci mă trezesc toată transpirată și nu-mi revin timp de o jumătate de oră sau chiar mai bine. Un vis recurent (l-am avut de două sau trei ori) implică un lift care la un moment dat se înclină și… ori rămâne blocat, ori se mișcă foarte, foarte încet. E incredibil de spooky, sufăr de un pic de claustrofobie și probabil de-asta un vis cu spații mici și închise este un coșmar, pentru mine. 

Ei bine, deși mi-am tot zis că o să îmi țin un jurnal al viselor, mereu mă iau cu altele, că sunt treburi mai importante de făcut după ce te trezești decât să stai să scrii ce-ai visat. Dar nici nu aș fi știut să scriu în jurnal că în visele alea apărea un lift cum e cel din videoul de mai jos, pentru că habar n-aveam că există așa un lift! No… despre asta ce să mai zici?

Cum să visezi ceva despre care nu știai că există? Cum se poate explica?

Cum funcționează liftul paternoster?

7 thoughts on “PATERNOSTER – liftul din coșmarurile mele”

 1. Denisuca, legat de asta „Mi se întâmplă rar să visez urât”, cum este totusi posibil avand in vedere ca esti nevasta lu’ VisUrât ? :) :)
  Acum legat de visele unor obiecte necunoscute, cum ar fi liftul respectiv in cazul tau, este posibil sa il fi vazut intr-un desen animat, film, reclama etc. in copilarie, adolescenta si probabil ai uitat. Mie mi se intampla uneori sa visez diverse evenimente care urmeaza sa se intample in urmatoarele zile si de care nu stiam ca se vor intampla si sa am o senzatie de deja-vu foarte ciudata (intalniri cu diverse persoane, o vizita neasteptata etc., nimic iesit din comun). Chiar mi-ar placea sa visez si numerele de la loto, chiar ar fi binevenite :)

   1. Dar, doamna, nu a fost o intrebare rautacioasa sau jignitoare, ci pur si simplu nu se poate sa nu ti se para cel putin interesanta asocierea. Pana mea, Denisuca, tu esti o persoana flexibila si vesela care tine la glume chiar si deocheate, de ce te aprinzi asa usor din nimic? Si am verificat, matricea nu are erori, poate o fi altundeva eroarea?

   2. Am răspuns telegrafic pentru că scriam de pe telefon. „Domnule” a fost gândit pe un ton glumeț, dar dacă n-am pus și un emoticon / emoji prietenos, iată, a fost interpretat ca un țățism, cum că mi-ar fi sărit țandăra, ceea ce nu este deloc adevărat. :) Poate că mi-am pierdut exercițiul de a scrie scurt și amuzant, nu știu ce să zic, cert e că nu m-am aprins chiar deloc, doar am răspuns repede, tastam greu pt. că eram în pat.

    Și un smiley, ca să fie clar :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.