Piele de găină, goose bumps şi fiori pe şira spinării

Pielea de găină – sau „goose bumps”, în engleză – poartă numele „serios” de cutis anserina. Toată lumea a experimentat cel puţin o dată în viaţă senzaţia de piele de găină. Cutis anserina se manifestă prin umflarea muşchilor de la baza firelor de păr şi este o reacţie involuntară la frig sau emoţii puternice [teamă, şoc, admiraţie sau excitaţie sexuală].

Americanilor nu le place să se identifice cu găinile, aşa că au preferat să numească fenomenul „goose bumps”, de parcă gâştele n-ar fi la fel de „nasoale” ca găinile. Uneori spun că au „fiori pe şira spinării”, dar eu declar, susţin şi semnez [sau cum s-o zice] că n-am experimentat niciodată aşa ceva. Apropo de fiori reci, Jennifer Lopez zicea „I get chills up and down my spine whenever I hear that song of mine”, adică îşi iubea muzica atât de mult, încât o treceau fiori reci când o asculta. Ţţţ!

Aseară mă uitam, ca tot românu’, la „Românii au talent”, şi am văzut-o pe Andra arătându-i lui Andi Moisescu cum i s-a făcut pielea ca de găină pe antebraţe. Conform Wikipedia, aşa-zisa piele de găină nu apare pe faţă, dar ştiu din experienţă că frigul sau senzaţiile puternice nu ne fac pielea de găină doar pe mâini.

Şi eu m-am surprins arătându-i unei interlocutoare braţele, ca să-mi vadă „pielea de găină” ca reacţie la nişte poveşti incredibile pe care mi le spunea. Andra a fost, la rândul ei, impresionată de românii talentaţi care s-au perindat prin faţa ei.

Văzând-o, mi-am imaginat cum ar fi dacă în loc să ne arătăm antebraţele, am scoate la iveală un sfârc, ca să vază interlocutorul cât de mult s-a întărit. Ăla tablou convingător! „Uite, frate, cât de mult m-ai impresionat! Mi s-au întărit sfârcurile!”

[Ce-mi plac glumele mele! :-j]

12 thoughts on “Piele de găină, goose bumps şi fiori pe şira spinării”

  1. din articolul asta am dedus ca nu-s roman :))
    apropo de andra, e prefacuta rau de tot. o andreea marin in devenire, eu asa o percep (ras fortat, exagerari peste exagerari, glume obosite …)

  2. Da, in anumite aspecte andra este prefacuta, am observat si eu ca se forteaza sa rada in multe situatii. Glumele tale de asemenea sunt foarte ok de degustat insa poate ceva mai multa decenta cu 1 la suta nu ar strica.

  3. Fata draga, acum am descoperit blogul tau. Recunosc ca nu sunt o consumatoare de „pareri personale” insa vad ca ai ceva de spus ….si o mai spui si haios pe despura :) Bravo
    PS: vad ca ai depasit si cei 75 de vizitatori / zi :))

  4. pielea de gaina e primul stagiu. cand esti cu adevarat emotionat treci la level 2. eu de exemplu cand am vazut bugatti in realitate trecand pe langa mine, imi venea s-o scot afara si s-o flutur de bucurie, lasand pielea de gaina care se facuse si in cap, si pe cur si peste tot.

    depinde cat de tare te emotioneaza evenimentul :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.