Pinterest: cutia Pandorei

pinterestE foarte fain Pinterest. Găseşti sute de idei creative, sfaturi utile, iar dacă nu ai chef să creezi nimic, poţi să te uiţi, pur şi simplu, la case decorate cu gust sau la peisaje de vis. Problema mea este că de fiecare dată când deschid Pinterestu’, parcă aş deschide Cutia Pandorei! Trebuie să repin-uiesc atunci, pe loc, zeci de poze, ca să le am şi eu, că doar cine ştie când o să am cu adevărat timp pentru toate şi o să pun în aplicare toate ideile alea?!

Adevărul e că „pin now, read later” e una dintre cele mai folosite sintagme pe Pinterest – se referă la activitatea cea mai dragă a celor care intră pe Pinterest: îşi pun pozele în board-uri urmând să le studieze cu atenţie mai târziu [inclusiv link-urile de sub poze, pentru că în general fiecare poză duce către un site unde ceea ce se vede în poză este explicat în detaliu].

Eu în board-ul „Craft ideas, DIY and useful tips” am adunat cele mai multe idei practice. Pe câteva dintre ele le-am şi pus în aplicare, celelalte aşteaptă până când mă voi muta la casă şi-o să am un atelier în care să-mi fac de cap.

Voi ce pin-uiţi pe Pinterest? Ce poze vă atrag atenţia când deschideţi Cutia Pandorei?

10 thoughts on “Pinterest: cutia Pandorei”

  1. Yup, e o „unealtă” excelentă când ai nevoie de un model, de o sursă de inspirație. În ceea ce mă privește, îmi place când văd idei de pe siteuri unde găsesc și patterns, fie că-s gratuite sau de vânzare, gen Ravelry, Etsy sau Craftsy. Fotografiile-s extrem de importante, chit că uneori modelele sunt banale sau reciclate.
    Cel mai mult îmi plac tuturialele în 4-5 fotografii. Totul pare atââât de simplu. Desigur, până ajungi să faci și-ți dai seama că ai nevoie de niște dimensiuni, niște materiale specifice etc.

    Am făcut gulere folosind 3-4 modele diferite, de la fiecare luând un detaliu. Și asta pt că nu găsisem niciun model care să-mi spună „Da, pe ăsta l-aș purta eu oricând”.
    Mi-s ca un copil: reacționez la tot ce-i colorat pe Pinterest. Și croșetez tot felul de chestii colorate și vesele pe care le găsesc în board-urile userilor pe care nu-i cunosc.

  2. E foarte fain Pinterest-ul. Dar eu dau doar like, ca metodă de a „stoca” pozele. Le găsesc la fel de bine, doar că-mi ia mai puţin timp decât repin-ul. E şi asta o metodă…

  3. vai, deci iar m-a luat nebunia si pe mine. ma lasase in pace cateva luni. n-ai cum sa-i scapi. eu nu prea am pus in aplicare tot ce pin-uiesc, dar zilnic visez cu ochii deschisi la cum o sa-mi arate sufrageria, inspirata de pozele de pe Pinterest. :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.