Poşta Română suge

Compania Naţională Poşta Română face cunoscut programul oficiilor poştale în perioada sărbătorilor de Paşti. Acestea vor fi închise în zilele de 28 aprilie şi 1 mai, iar trimiterile poştale prezentate în zilele de 25, 26 aprilie, respectiv 29 şi 30 aprilie vor înregistra timpi de circulaţie mai mari decât în zilele normale de lucru. Potrivit comunicatului transmis de Compania Naţională Poşta Română, în zilele de 26, 29 şi 30 aprilie, oficiile poştale vor lucra după programul normal.

Ce înseamnă asta? Că Poşta se va mişca şi mai încet decât de obicei, iar în cele trei zile menţionate mai sus, se va mişca cu aceeaşi viteză de melc. Şi asta n-ar fi nimic… dacă trimiterile poştale ar ajunge la destinaţie aşa cum au plecat de la expeditor. Cel mai recent exemplu: Sebi avea de primit, prin poştă, un plic ceva mai voluminos. După o săptămână de aşteptare, azi s-a dus la poştă să se intereseze de micul colet. Duduia i-a spus că s-ar putea să primească după ora 11 avizul. Bum! Ora 14 a sosit şi avizul a venit!

Valoarea [ramburs] de 90 de lei pentru un plic, aşa cum spuneam, ceva mai voluminos nu i-a lăsat pe cei de la poştă să doarmă liniştiţi şi după câteva nopţi de chin, în care Sebi aştepta coletul iar ei nu se-ndurau să i-l dea, curiozitatea lucrătorilor poştali a învins, iar plicul a fost violat cu nesimţire. Aşa se numeşte, nu? Violarea corespondenţei.

Asta s-a întâmplat cu plicul buclucaş, pentru că era sfârtecat şi apoi capsat în vreo şapte locuri. Şi a fost adus la destinaţie abia când nu mai aveau încotro, pentru că destinatarul ştia că trebuie să-l primească şi îl ceruse. Mai încolo, Sebi o să pună şi poze cu plicul rupt şi capsat, iar eu voi pune link aici.

UPDATE: aici e articolul lui Sebi.

Iată şi poza:

plic primit rupt de la posta romana

Vineri, 25 aprilie, dis de dimineaţă, din Bucureşti va pleca spre mine un colet. Sunt curioasă, cu programul „lejer” de sărbători, în cat timp va ajunge la mine. Reveniţi la acest articol, pentru că-l voi completa atunci când voi primi coletul.

Cât despre minunata Companie Naţională Poşta Română, să facă bine şi să ne mai lase cu reclamele pline de sentimentalisme, pentru că nu funcţionează. Nu mă încălzeşte cu nimic să trimit cuiva o scrisoare prin poştă, dacă ea ajunge la destinaţie… poştită de toţi poştaşii!

UPDATE – Am primit, în 29 aprilie, avizul ştampilat cu data de 28 aprilie 2008, dar m-am chinuit vreo cinci minute să descifrez data respectivă. Din fericire, plicul a fost întreg şi toate tricourile de la Sheepses, în stare foarte bună. :)

Se pare că numai Sebi are ghinion cu Poşta Română. Cineva, acolo sus, îl urăşte…

10 thoughts on “Poşta Română suge”

 1. ar trebui sa faca reclamatii. nu e singurul caruia i s-a violat corespondenta. si eu imi dau o gramada de comenzi la carti si de fiecare data cand imi ridic coletul, dupa ce ca au fete sictirite si se misca, vb ta ca melcu, mai gasesc si coletu reambalat. le-am facut o data scandal, da no. cre ca nu am zbierat destul de tare.

 2. Depinde de oficiul postal, pana la urma, si de lucratorii de acolo… Am avut nenumarate plicuri desfacute, pachete aruncate pe jos sau facute bucati iar cand am vrut sa fac reclamatie ori am gasit biroul de reclamatii inchis ori nu am fost bagat in seama…
  Cred ca pana nu se infige cineva serios in lucratorii de la posta nu o sa se faca nimic…

 3. A lipsit ceva din plic? Daca nu, e nasol, pentru ca operatorii postali pot spune ca „s-a deteriorat in timpul transportului”. Caz concret, patit de mine.
  Daca insa lipseste ceva din plic, se ingroasa gluma. Sau, sa zic asa: „the joke thickens” :)

 4. norocosilor… io inca mai astept doua cd-uri trimise de sora mea …
  Probabil plicul antisoc (stiti voi alea cu punga balonase de ne plac tuturor sa le spargem) si adresa de expeditie din Franta, au fost peste puterea lor de abtinere… si asa am ramas fara muzica pe care am platit-o…

 5. eu am o teorie: PR a ajuns o institutie pt boshorogi! servicii de calitate nema, amabilitate a functionarilor nema.. nu am primit cartile cu coletul umblat, dar vin greu si avizul ajunge cand deja trebuie sa platesti magazinaj.. plus ca e coada de fiecare data, ca 2 din 3 ghiseuri nu au functionara acolo, si e full de mosi si babe cu pensii, alocatii, facutir la lumina si gaz, iar shefu’ nu stie ca eu am stta 30 de min sa ridic un pachet, ca seara e inchis de mult cand scap.. daca n-ar fi asa ieftine, cred ca serviciile lor s-ar rezuma la dat pensii la tzara, ca si pensionarii de oras s-au modernizat si au card. mi-e groaza de perioada cand nu existau mobile si net, si trebuia sa apelezi la ei ca sa suni sau sa scrii. in .fr de exp, Posta e o institutie moderna si cu care se colaboreaza eficient, indiferent ca vrei colet sau sa trimiti bani! la noi de ce nu se poate?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.