Programul „Prima leapşă [pe 2011]”

Aş putea să creez o categorie numită „Restanţe din 2010”, pentru că încă nu mi-am încheiat socotelile, bloggeristic vorbind, cu anul care a trecut. Am primit o leapşă de la blogul care se ocupă de reclame TV şi-am zis că ar fi cazul ca măcar acum s-o onorez, dacă anul trecut n-am apucat.

Aşadar… vând spaţiu de reclamă, dar nu oricui.

Ai un blog destul de urmarit, ai notorietate si influenta, asadar ai atras atentia brandurilor sa cumpere spatiu publicitar pe blogul tau. Felicitari. Cand accepti la tine pe blog reclama la un produs sau serviciu iti asociezi imaginea cu acel Brand. Cititorii tai apreciaza faptul ca promovezi doar ce e bun si nu le recomanzi toate prostiile.


Ca mai toţi bloggerii, am refuzat şi eu unele oferte – sau cereri? – de publicitate, pentru că nu se potriveau cu ambianţa blogului meu. Nu vreau să dau exemple, pentru că oamenii ăia nu mi-au greşit cu nimic; au vrut doar să cumpere spaţiu de reclamă pe blogul meu, nu ne-am înjurat, nu ne-am supărat, pur şi simplu i-am refuzat.

Ca idee, nu mi-aş asocia niciodată numele cu piţipongeli şi cocalarisme. Adică dacă tu vinzi haine lucioase şi lanţuri groase de aur, e treaba ta, dar nu te pot ajuta cu promovarea. În primul rând, fac asta pentru că pe blogul meu nu intră frecvent cocalari şi pitzi, deci nu ne adresăm targetului tău. În al doilea rând, nu vreau să-mi jignesc cititorii fideli. Nu cred că le-ar conveni să citească, între două articole critice, un advertorial despre site-ul care te ajută învaţă Cum Să Agăţi Pe Facebook [sau Cum Să Faci Bani Pe Internet] şi unul despre un site care vinde tzinute de club < insert stupid merchandise name here >.

Aşadar: „nu” produselor pentru coca şi pitzi, „nu” produselor de proastă calitate, „nu” firmelor cu care am avut experienţe neplăcute.

Dpdv politic, niciodată nu aş face reclamă partidului roşu. Aş prefera să-mi tai o mână şi s-o mănânc prăjită la grătar, cu ketchup. Roşu.

Leapşa merge mai departe la Tomata, că tot n-are inspiraţie şi-mi place mie să trimit lepşe în Timişoara.

5 thoughts on “Programul „Prima leapşă [pe 2011]””

  1. Multumesc, am crezut ca m-ai uitat cu leapsa asta.
    Interesant punctul tau de vedere in legatura cu partidul rosu.
    Felicitari pentru curaj, multi bloggeri au refuzat leapsa considerand intrebarea …prea deplasata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.