Prima zi de şcoală – ce drăguţ!

Astăzi am primit de la elefant.ro un penar „echipat” cu un stilou, un pix cu gel, un creion şi o ascuţitoare, un lipici şi un echer. Mesajul a fost: „Este prima zi de şcoală. Sperăm să vă amintiţi cu plăcere!”.

Şi da, mi-am amintit. M-a încercat o nostalgie, dar nu pentru că mi-ar fi dor de şcoală, ci doar de prima zi de şcoală, de colegi, de rechizite noi, de mirosul cărţilor proaspăt tipărite, de ploi, de frunze uscate… doar am mai spus că mie-mi place toamna. Poate şi pentru că-mi plac începuturile. În mod ciudat, anul şcolar începe toamna şi se termină primăvara. Ştie cineva de ce?

Mulţumesc, Elefant.ro, pentru că mi-ai amintit de prima zi de şcoală!

6 thoughts on “Prima zi de şcoală – ce drăguţ!”

  1. Saptamana trecuta imi explica o prietena ca anul astrologic incepe la 1 septembrie.Daca este adevarat acest lucru, sentimentul placut pe care il transmite toamna,de inceput,are legatura si cu asta. :D
    P.S.:Si eu iubesc toamna,simt ca imi sporesc puterile in acest anotimp,imi reincarc bateriile.

  2. Ca vara nu are nimeni chef de mers la scoala si de invatat? Si ca de obicei atunci merge lumea in concediu…ar fi ciudat sa lipseasca cate 1-2 elevi cate o saptamana. si iarna, oricat de distractiva ar fi zapada, nu prea se aventureaza lumea la concedii lungi.

  3. Sant sigur ca timpul cat dureaza scoala a fost ales strategic… :) Daca era scoala si vara atunci in RO erau si mai multi analfabeti, deoarece vara copii din RO de obicei lucreaza ca sa aibe parintii lor bani sa bea, ori trebuie sa aibe grija de casa cat timp parintii lor culeg capsuni prin Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.