Protest al jurnaliştilor hunedoreni faţă de agresivitatea unor directori de instituţii

Jurnaliştii hunedoreni vor protesta, luni, timp de o oră, în faţa Teatrului Dramatic din Deva, faţă de atitudinea agresivă a unor directori de instituţii publice care refuză să ofere informaţii de interes public, după ce doi ziarişti au fost bruscaţi de directorul teatrului.
Ziariştii au obţinut toate aprobările necesare ca mişcarea de protest să se înscrie în limitele legale.
„Protestul nostru este îndreptat împotriva tuturor reprezentanţilor de instituţii publice care refuză să ne ofere informaţii de interes public, adoptând un comportament agresiv faţă de ziarişti”, a declarat redactorul şef al cotidianului „Hunedoreanul”, Dan Horaţiu Popa.
Potrivit acestuia, jurnaliştii din Deva vor picheta, timp de o oră, în intervalul 13.00 – 14.00, sediul instituţiei de cultură al cărei director a avut o atitudine agresivă.
„Noi vom fi bandajaţi la cap şi vineţi la ochi, adică gata bătuţi, pentru a nu fi nevoie să ne mai agreseze alţii”, a spus redactorul şef al cotidianului.
Doi reprezentanţi ai presei din Hunedoara au fost bruscaţi, miercuri, de directorul Teatrului din Deva, Nicodim Ungureanu, după ce aceştia i-au solicitat un punct de vedere legat de un control efectuat de inspectorii din ITM Hunedoara în instituţia pe care acesta o conduce. Redactorul-şef adjunct şi fotoreporterul cotidianului „Hunedoreanul” din Deva au mers la sediul Teatrului pentru a-i cere directorului un punct de vedere faţă de un control efectuat, marţi, de un reprezentant al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, care a constatat că managerul nu a respectat legislaţia muncii. Deranjat de faptul că era fotografiat, directorul Ungureanu a sărit la fotoreporter, încercând să-i smulgă aparatul din mână.
După acest incident, directorul s-a retras în biroul său, însă la insistenţele redactorului ziarului de a prezenta un punct de vedere în legătură cu controlul ITM, Ungureanu a revenit şi l-a îmbrâncit şi pe jurnalist pe scările din holul instituţiei. „Directorul Teatrului m-a tras de mână, m-a îmbrâncit, iar în dreptul uşii Teatrului m-a prins de gât”, a completat Ovidiu Petrovai, redactor-şef adjunct.
Potrivit inspectorului din cadrul ITM Hunedoara, Carmen Surugiu, în urma unei sesizări venite pe adresa Inspectoratului, au fost efectuate verificări la Teatrul din Deva, un număr de 14 angajaţi ai instituţiei reclamând faptul că directorul Ungureanu le-a cerut să iasă din sindicatul teatrului. De asemenea, angajaţii s-au plâns de comportamentul managerului care, spun ei, li se adresează „necuviincios”.
Reprezentantul ITM le-a declarat jurnaliştilor de la „Hunedoreanul” că directorul a manifestat un comportament agresiv şi faţă de el.

Deci :D LUNI la 13, în faţa Teatrului din Deva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.