Protex, sau cum publicitatea românească se întoarce în anii ’90

Am crezut că m-am întors în timp atunci când am văzut reclama asta la TV. Mi-am amintit de ♪♫ „Apropie-te cu Close-Up”, de ♪♫ „Aquafresh în trei culori protejează de trei ori” şi de zeci de alte reclame în care sloganul este cântat. În loc să evolueze, reclamele astea parcă se întorc în timp.

♪♫ Unu unu opt nouă trei doi, salvează-l acuuum! ♪♫

Culmea e că eu folosesc săpunuri Protex de aproape doi ani. Cum naiba să mă identific cu aşa ceva?

20 thoughts on “Protex, sau cum publicitatea românească se întoarce în anii ’90”

 1. Mi se pare trist faptul că e nevoie de o asemenea publicitate. Nu vorbesc despre calitatea ei, modul în care prezintă lucrurile, ci despre mesajul „spălaţi-vă mâinile!” Suntem atât de pierduţi în timp..

 2. @ Aura – prin toate fastfood-urile din New York era plin de afise de genul „Spalati-va pe maini”, sau chiar si unele mai scarboase „Conform legii federale nu stiu care, angajatii sunt obligati sa se spele pe maini dupa folosirea toaletei”… din pacate am pierdut multe din pozele de acolo (SD :(((, dar uite cam cum arata:

  http://denisuca.com/go/washyourhands/

  Nu iti fie frica, nu suntem singurii :)

 3. Madalina, ce vrei să spui? Care-i problema cu extractul de floarea de colț? Floarea de colț folosită de Farmec provine din culturi organice, crescute în laboratoarele lor, deci cred că te ataci degeaba.

 4. N-o ştiu; din fericire, mă uit destul de rar la reclame, în ultima vreme. Cred că mi-aş face un blog numai ca să critic reclamele, dacă aş sta prea mult timp cu ochii în televizor…

 5. in mai multe tari exista reclame cantate. daca e sa o luam asa, charlie in two and a half men din asta isi castiga traiul si o face cu un real succes.
  problema e ceea ce spui.
  reclama aia la parizaki sau wtf mi-a innebunit nevasta. ii place la nebunie bine ca la cumparaturi in materie de carne am un cuvant de spus :)

 6. Contrar parerii tale reclamele cantate sunt cele care prind cel mai repede la public.Chiar tu ai demonstrat asta ti-a atras atentia imediat.

 7. Ral, părerea mea este că reclamele astea sunt proaste. Sunt făcute cu picioarele, de oameni cu imaginație subțire, cerute de clienți cu minți probabil înguste sau care se adresează unor clienți… varză.

  Nu spun că reclamele nu sunt eficiente. Dar în loc să atragi omul prin ceva inteligent, tu îi cânți să se spele. Mie asta nu mi se pare OK. N-am zis ca nu prind la public, dar și Libertatea și Can-can prind la public. Și replicile de doi lei prind la public. Dorele, ne mișcăm și noi mai cu talent?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.