RDS = Random Disconnecting Service

Luni și marți am aflat pe pielea mea de la ce vine, de fapt, RDS. Nu de la Romanian Data Systems sau cum susțin ei că ar fi, ci de la Random Disconnecting Service, cum am zis și în titlu.

Datele problemei: o firmă își schimbă punctul de lucru, de la Deva la Hunedoara, și face o cerere către RDS ca să primească facturile la noua adresă. RDS nu zice nimic, dar probabil că trimite în continuare facturi către vechea adresă, iar de acolo, acestea nu ajung la noua adresă, că doar nu suntem în filmele americane.

După două luni, RDS constată cu surprindere că nu i s-au plătit serviciile prestate, așa că decide să taie macaroana – să oprească robinetul care ducea interneți la firma rău platnică. Firma solicită din nou trimiterea facturilor la noua adresă, se trezește cu noaptea-n cap și la prima oră este prezentă la casieria RDS, unde achită facturile restante, apoi cere reconectarea la robinetul cu interneți.

RDS zice: „Bine, să vedem ce se poate face”, după care se duce-n treaba lui și lasă în continuare firma – de-acum bun-platnică – fără interneți. După ora 18 nu mai răspunde nimeni la telefon, că doar interneţii se folosesc cu bun simţ, în timpul orelor de program, nu toată ziua, ce treabă-i aia?

Și uite-așa am făcut noi ziarul fără acces la www; da, l-am terminat mult mai repede, dar nu asta vroiam să subliniez aici. Mă rog, mai e o pagină, nu-i chiar terminat, iar PDF-urile nu-s chiar trimise la tipografie, dar poate miercuri se îndură RDS și de noi și își schimbă numele în Random Connecting Service, că parcă au și RCS și nume.

8 thoughts on “RDS = Random Disconnecting Service”

 1. Hmz … pai daca si-a schimbat punctul de lucru, a avut net la noua adresa(deci instalare noua – mutare contract) si teoretic s-a semnat un nou contract cum mama naibi trimit facturile la vechea adresa? In cazul asta noul contract nu a fost facturat?
  Sau s-a facturat in ambele parti? Mda … sunt idioti, cunosc.

  Oricum asta nu scuteste firma de datoria de a se prezenta la casierie sa plateasca facturile. Neplata facturilor datorita primirii lor la vechiul punct de lucru e echivalenta cu neplata datoriilor datorita faptului ca nu s-au primit facturile/s-au pierdut/au fost furate din posta/etc.

  Datoria firmei/persoanei fizice este de a se prezenta la sediu lunar si sa se informeze/plateasca facturile.

  In concluzie, RDS&RCS suck si asta o spun din proprie experienta deoarece :

  – dupa 30 de zile de nefunctionare sau functionare sporadica de cate 2-3 ore pe zi

  – dupa 11 tichete a cate 3 zile fiecare – dupa cate 3 zile venea un nene si restarta un switch cu management care functiona 1-2 ore si apoi pauza si dai de la capat cu inca 1 tichet si respectiv 3 zile.

  Ghici care a fost raspunsul cand m-am dus sa reziliez contractul?

  „Nu a functionat internetul deoarece a fost luat curentul in cartier si nu s-au putut alimenta echipamentele”

  Halucinant nu?

  Cat de cretin sa fii sa dai un asemenea raspuns cand ai defectiuni de 30 de zile? Nici pe vremea lui Nea` Nicu nu era picat curentul 30 de zile pe luna …

  Cu toate astea … in cazul expus de tine este in mare parte si vina firmei ca nu s-a prezentat la casierie lunar.

  Of … trebuie sa ma las de „meseria” de comentator caci atunci cand incep sa scriu uit sa ma mai opresc :))

 2. problema consumatorului de servicii (oricare ar fi ele) este ca uita ca este si el parte al acelui contract. daca facturile intarzie mai mult de 10 zile de la data estimativa de primire, cam este de datoria acestuia sa se intereseze.
  daca vede sefu ca ati terminat mai repede fara net, o sa faca cerere speciala la ei sa va mai taie conducta din cand in cand :D

 3. hai ca nu e dracu asa negru. daca firma trebuie sa cumpere ceva, intai i se da factura sa se poata scoate bani din conta? nu cred.

 4. da, dar dupa ce platesti se poate solicita o factura in copie, stampilata pe care se scrie conform cu originalul. se poate. crede-ma stiu cum e. lasand la o parte ce ne-a spus Denisa aici, romanul are impresia ca daca nu a ajuns o factura, e dreptul lui sa nu o mai plateasca si mai mult sa nu i se perceapa taxe de deconectare/reconectare sau penalitati (unde e cazul). una peste alta ar trebui sa fim mai responsabili

 5. Denisa sunt de acord cu tine cu noua denumire RDS…foarte inspirata, ce pot sa zic… cum de nu mi-a trecut prin cap care este abrevierea atunci cand l-am lasat pe prietenul meu sa semneze contractul cu ei? (eu spre fericirea mea am net de la UPC)

  Si pe langa faptul ca ai probleme cu netul, te mai trezesti si cu taxe suplimentare peste noapte (gen taxa de 5 RON pentru telefonie fixa). Vreau sa vad daca mai vin cu vreo noutate in viitorul apropiat.

 6. Eu sunt abonat RDS din 2008. In tot acest timp am avut doar doua probleme cu net-ul (in cateva ore de la reclamatia telefonica se rezolva problema) si asta in prima luna pentru ca abia se facuse infrastructura in bloc. Eu sunt printre cei multumiti de servicii. Raportul calitate pret e super ok in comparatie cu UPC(firma la care eram abonat) care pentru servicii net inferioare aveau niste tarife de iti cadeau genele cand vedeai factura. Cat despre probleme, ele apar oriunde…mereu vor fi 2 tabere : multumiti si nemultumiti. Asa ca nu trebuie sa generalizam. Iar taxa de 5 lei mi se pare in regula. Prea s-a invatat romanul la pomana. Daca nu va convine abonamentul la fix de 5 lei, mergeti la romtelecom si platiti undeva in jur de 40 lei+TVA, indiferent daca il folositi sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.