Reclame originale?

Este posibil ca două idei asemănătoare – dacă nu chiar identice – să iasă din minţile a două persoane care nu se cunosc şi între care nu există nici o legătură. Mi se pare că nişte destoinici cercetători britanici au şi dovedit chestia asta, dar nu sunt sigură.

Sebi a ajuns la concluzia că o foarte cunoscută reclamă care a rulat de curând pe la televiziunile noastre are la bază exact aceeaşi idee regăsită într-un filmuleţ-parodie. Ambele filmuleţe au fost urcate pe Youtube în aceeaşi zi a aceluiaşi an. Cei care au realizat cunoscuta reclamă pentru o foarte cunoscută firmă nu aveau cum să se inspire din filmuleţul pe care am putea presupune că l-au copiat, să cheme actorii la filmări, să filmeze, monteze şi să urce pe Youtube reclama în aceeaşi zi în care au descoperit „sursa de inspiraţie”. Sebi zice că este prea mare coincidenţa, totuşi. O fi, dar uite că se poate să ai o idee pe care au avut-o şi alţii înainte.

Când am văzut prima oară reclama la Nissan Qashqai, am fost convinsă că oamenii care au gândit-o s-au inspirat din faimoasa reclamă la Sony Bravia. Şi dacă, totuşi, au avut aceeaşi idee? De data asta, nu ştiu ce să mai cred. Urmăriţi-le şi convingeţi-vă.

Nissan:

Sony Bravia:

4 thoughts on “Reclame originale?”

 1. Nu stiu de ce am tendinta sa cred ca si in acest domeniu se urmeaza un trend. Anul asta se poarta culorile, deci sa plusam pe partea asta. Se poarta reclamele-poveste.

  Ori cineva „a dat din casa”.

  :)

 2. Nu stiu care e treaba intre Nissan si Sony Bravia, dar mai au o situatie de genul…

  Sony Bravia:

  si Nissan:

  poate le realizeaza ca pe un fel de spoof :-?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.