Redescopăr România alături de Petrom şi mai mulţi bloggeri

Anul trecut, mă uitam cu jind pe Twitter, Facebook şi blogurile celor care au plecat prin ţară împreună cu Petrom, ca să redescopere România. Mi-e jenă s-o spun, dar eu încă n-am „bifat” multe locuri din frumoasa noastră ţară. Marea Neagră am văzut-o prima dată la vârsta de doi sau trei ani, iar de redescoperit, am redescoperit-o abia în 2004, datorită unui prieten din „ţările calde” care era curios să-mi cunoască ţara.

Tot în perioada aia am ajuns şi prin Moldova, pe care n-am luat-o niciodată la puricat aşa cum se cuvine. Am trecut atunci pe la toate mănăstirile din nordul ţării, am ajuns şi la Buşteni şi Poiana Braşov. De atunci, împreună cu Sebi am ajuns şi prin alte zone şi am început să-mi cunosc judeţul ceva mai bine.

Acum, nişte împrejurări fericite au făcut ca eu să fiu invitată să iau parte la jumătate din primul traseu parcurs de echipa Redescoperă România încropită de Petrom şi Bobby Voicu. Nici nu vă daţi seama cât sunt de fericită!

Cei 20 de bloggeri, împărţiţi în 5 Dacia Duster, vor ajunge în judeţul meu ca să viziteze biserici de piatră din Ţara Haţegului, la Crişcior, Densuş, Gurasada, Hălmagiu, Leşnic, Nucşoara, Ostrovul Mare, Prislop, Ribiţa, Roşcani, Sânpetru, Sântămărie Orlea, Strei, apoi vor merge la Ulpia Traiana Sarmisegetuza.

Eu voi vizita Horezu şi un atelier de olărit + unul de lemnărit, peşteri între Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea: Peştera Muierii, Polovragi, rezervaţia de zimbri – mă gândesc că pe cea de la Haţeg, că nu ştiu dacă mai sunt şi altele [?], Curtişoara, Călimăneşti, Căciulata, Băile Olăneşti, Scorniceşti, Biserica dintr-un lemn (Băbeni), Turnul Chindiei (Argeş), Cetatea Poenari, Muzeul Vinului Drăgăşani, Caracal, Castelul Brâncoveanu şi, în drum spre Bucureşti, Castelul Iulia Haşdeu. Şi toate astea în doar patru zile!

Asta înseamnă că săptămâna viitoare n-o să mai trag chiulul de pe blog, o să puteţi citi zilnic impresii de călătorie, veţi vedea poze făcute la obiectivele de mai sus şi în general o să mă plâng de lipsa de somn. De-abia aştept! Mulţumesc, Petrom & the gang!

Redescoperă România 2011 este un proiect Petrom, împreună cu BCR, Dacia, Romtelecom, Paralela 45 şi Muzeul Ţăranului Român.

13 thoughts on “Redescopăr România alături de Petrom şi mai mulţi bloggeri”

  1. Ma bucur pentru tine! Dar, stai … n-o sa ai parte de Vis urat? Deci, cum s-ar spune, chiar o nevasta de cosmar! Dar pentru ca o sa ne lasi sa-ti citim impresiile de calatorie, te iertam!

  2. Pingback: Plec să Redescopăr Româ… wait! « Denisa Bârgău
  3. Pingback: Retrospectiva foto a anului trecut: pe unde am fost, ce-am văzut și ce-am făcut în 2011 « Denisa Bârgău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.