Ce mai fac românii în străinătate? Business de succes!

Știți mesajele alea care nu vă lasă să plecați de pe un site, pentru că site-ul mai are ceva de oferit? Dar pe alea de tip pop-up, care vă sugerează să vă abonați la newsletter, ca să aflați mai multe detalii despre produsele sau serviciile vândute pe acel site? Dar știți cum e când puneți un produs în coșul de cumpărături, aveți cont pe site, sunteți logați, dar abandonați coșul? În loc să vină cineva și să vă tragă de mânecă, ori în loc să cheme poliția pentru că ați lăsat bagajul nesupravegheat, proprietarii site-ului pot alege să vă mai întrebe de sănătate printr-un email de tip reminder: „Dragă clientule, ai vrut să cumperi izmana asta, ce faci, o mai iei? Hai, că-ți dăm un discounțel micuț, ce zici?”. Sau știți cum e să vedeți pe site-urile pe care vă „plimbați” (a se citi „navicagați”) reclame la produsele față de care ați manifestat interes? 

Ei bine, toate treburile astea poartă un nume: retargetare sau, în engleză, retargeting. Adică nu te lasă să pleci, te iau la ochi și te targetează din nou. Iar o echipă de întreprinzători români și-a luat numele de Retargeting.biz și face treabă bună în America.

Retargeting.Biz, un start-up românesc în plină ascensiune

Retargeting.Biz, startup-ul care a atras atenția unor retaileri importanți din online precum FashionUp, Floria, Zorile Store, Glittio, Meli Melo, Evolio, se află în plină ascensiune și se dezvoltă masiv peste hotare.

retargeting_shutterstock_457606888

Foto: Diagramă retargeting, de la Shutterstock

Compania a deschis primul birou în Los Angeles, SUA, alăturându-se unui grup select de SAAS-uri (SAAS=software as a service) ce fac acest pas. Compania românească mai dispune de prezență locală în Bulgaria și Polonia, iar Rareș Bănescu și Mugur Frunzetti, cei doi antreprenori care dezvoltă proiectul Retargeting.Biz, sunt în discuții avansate cu parteneri din Italia.

Cu ajutorul retargetării personalizate, Retargeting.Biz generează venituri pentru 200 de clienți din România și 200 din străinătate, ce provin din industrii variate, precum cele din fashion, IT&C, bancar, home&deco, flori, sport, travel și auto, în cea mai mare parte lideri în e-commerce pe nișa în care activează. În afara țării, platforma mai are clienți în Bulgaria, Polonia, Letonia, Lituania, Estonia, India, Vietnam și SUA.

De la lansare (2013) și până în prezent, Retargeting.Biz a generat pentru companiile care îl utilizează 40 de milioane de mesaje personalizate, vânzări suplimentare de peste 8,5 milioane de euro la o rată medie de conversie de peste 10%.

“Estimăm un portofoliu de 1.000 de clienți la finalul anului 2016, iar în următoarele săptămâni vom anunța integrări cu jucători mari din piața de IT din România, Bulgaria și Polonia”, spune Rareș Bănescu, CEO și fondator al companiei.

Mai multe pe https://retargeting.biz/ro, Facebook și Instagram.

2 thoughts on “Ce mai fac românii în străinătate? Business de succes!”

  1. Deci asa se cheama, cand vin combinatorii la geamul masinii, la semafor, incercand sa iti vanda stergatoare, servetele umede, braduti de masina si altele, tu intrebi „cat costa?”, ala zice” X lei, sefu’!”, tu pleci, ca nu iti place pretul, iar nenea face retargeting: „haide sefu’ ca ti-o las mai ieftin!”, alergand pe langa masina?
    Cum, pana mea, sa nu mearga asa ceva in USA, cand la noi e sport national?:))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.