Să fii femeie

De-a lungul timpului, pe blogul ăsta mai mult am criticat femeile decât să le laud. Am făcut asta pentru că e mai uşor să observi lucrurile urâte, părţile negative ale unei persoane sau situaţii decât pe cele pozitive, pentru că întotdeauna stridenţa, prin definiţie, sare în ochi şi zgârie retina, pe când frumosul stă într-un colţ şi-şi vede de ale lui.

Asta nu înseamnă că nu apreciez femeile şi feminitatea. Nu sunt cea mai feminină persoană pe care aţi întâlnit-o, dar dacă n-aş mai şi înjura birjăreşte din când în când, n-aş mai fi eu. Cu toate astea, mă bucur că sunt femeie. 

Mă bucur că, dacă îmi doresc să-mi pun în evidenţă anumite calităţi, pot purta tocuri. Pot să îmbrac o rochie elegantă, pot să-mi schimb total look-ul cu o tunsoare şi un machiaj bine realizate – apropo, ieri am fost la tuns şi vopsit şi când mi-am pus ochelarii era să nu mă recunosc -, pot să port ce inele vreau eu, pe oricare dintre degete – chiar şi pe cele de la picioare! – şi să devin mai feminină. Tot ca femeie, mi-am putut face un tatuaj colorat, cu un fluture, un portativ cu două note muzicale şi multe flori vesele, şi de fiecare dată când îl „scot la iveală”, primesc doar complimente şi reacţii pozitive. Bărbaţii nu au luxul ăsta. N-o să-ţi vină niciodată să complimentezi un bărbat cu cercei în urechi, cinci inele finuţe pe degete, purtând ciorapi de nylon sau având un tatuaj finuţ, ba dimpotrivă, te-ai gândi că a venit circul în oraş şi exemplarul din faţa ta a reuşit cumva să sară gardul! În schimb, când vezi o femeie frumoasă, îmbrăcată elegant şi „accesorizată” decent, primul gând este „iată o doamnă!”.

Să fii femeie nu-i uşor. Cred că, în felul ei, fiecare femeie este o wonder woman. Bărbaţii spun că femeia ideală trebuie să fie doamnă în societate, gospodină desăvârşită în bucătărie şi curvă în pat. Aş adăuga: răbdătoare şi înţelegătoare cu soţul, mamă iubitoare pentru copilul ei, menajeră iscusită, bună contabilă [în general, femeile sunt cele care se ocupă şi de plata facturilor, de cumpărături şi de tot ce ţine de administrarea capitalului unei familii]. Dar uitaţi tot ce v-am spus până acum şi luaţi în calcul doar faptul că femeile nasc şi cu asta cred că am spus tot.

Sunt puţine Femei adevărate pe care am ajuns să le cunosc suficient de bine încât să le admir sincer. Cel mai mult apreciez la o femeie inteligenţa şi, derivată de aici, abilitatea de a rămâne independentă din punct de vedere financiar [dar nu numai] chiar şi atunci când îşi schimbă numele de familie. Chiar şi după ce un bărbat a „luat-o pe buletin”, o femeie adevărată îşi continuă dezvoltarea personală vai, cum a sunat asta!], nu renunţă la carieră, la visele realizabile pe care le-a avut înainte de căsătorie, nu se închide în bucătărie cu unicul scop de a face sandwich-uri din ce în ce mai bune. Sau, mai grav, din ce în ce mai hipercalorice, ca să se îngraşe şi el şi să nu se mai uite alte femei la el… În ce mă priveşte, admir şi respect femeile puternice şi sper să reuşesc să menţin echilibrul între femeia Denisa Bârgău şi nevasta „de Coşmar” a lui Sebastian Bârgău.

De ceva vreme încoace, Redd’s sărbătoreşte femeile şi feminitatea. De Ziua Femeii, sunteţi încurajate să spuneţi, în aplicaţia Complimente pentru fete de pe Facebook, de ce sunteţi mândre că sunteţi femei.

Sunt puse la bătaie 35 de premii simpatice: pantofi Sepala creaţi de Mihaela Glăvan. Premiul cel mare, o ţinută creată de Silvia Şerban, va fi oferit prin tragere la sorţi unei femei curajoase care reuşeşte să-şi convingă cinci prieteni – bărbaţi, desigur – să completeze testul Redd’s.

De asemenea, sunteţi aşteptate la petrecerile de Ziua Femeii organizate de Redd’s în trei oraşe mari:

  • Bucureşti [Fratelli Studios]
  • Iaşi [Skin Club]
  • Timişoara [Club 30] – aici, nu ştiu cum se face, dar „fruncea ţării” sărbătoreşte pe 9 martie.

Şi da, toate Femeile sunt invitate! La mulţi ani şi nu uitaţi să fiţi Femei!

8 thoughts on “Să fii femeie”

  1. Ei, compari si tu mere cu pere. Un barbat poate fi complimentat pentru tunsoare, haine elegante, pantofi etc. E interesant articolul da parca se simte ca-i umplutura pentru reclama de mai jos.
    Redds care-i defapt Ursus care a plecat din Cluj care nu face petrecere in Cluj ci doar in Iasi si Timisoara?
    La multi ani…noua!

    1. Poate fi complimentat, dar parcă mai degrabă l-ai complimenta pentru altceva decât pentru felul în care arată. Sau, mă rog, eu nu vorbeam despre metrosexuali. :P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.