Satul Pietroasele, din judeţul Buzău, va avea un Crăciun frumos

Crăciun magic cu Coca-ColaVă spuneam în urmă cu aproape o lună, cum Coca-Cola va alege un sat din România căruia să-i redea bucuria Crăciunului. Cred că nu vă cuprinsese încă spiritul acestei sărbători, altfel nu-mi explic de ce doar o singură cititoare, Nyko, a propus un sat. Din fericire, în campanie au fost înscrise mai multe sate, iar juriul format din Cristina Bazavan, Cristi Manafu, Alex Dima de la Pro TV şi un reprezentat al Coca-Cola a ales satul Pietroasele, din judeţul Buzău. Astăzi, caravana Coca-Cola a pornit astăzi prin ţară pentru a aduna energie de la voi.

Programul caravanei este următorul:

Bucureşti:

2 decembrie: Piaţa Charles de Gaulle, între orele 17:00 – 20:00
3-4 decembrie: Băneasa Shopping City, între orele 15:00 – 21:00
5-6 decembrie: Carrefour Orhideea, între orele 15:00 – 21:00

Ploieşti:

7 decembrie: Ploieşti Shopping City, între orele 10:00 – 14:00

Timişoara:

8-9 decembrie: Piaţa Victoriei, între orele 15:00 – 21:00

Cluj:

11 – 12 decembrie: Piaţa Unirii, între orele 15:00 – 21:00

Iaşi:

14 – 15 decembrie: Palatul Culturii, între orele 15:00 – 21:00

Dacă zilele astea vă aflaţi în apropierea acestor locaţii, vă rog să căutaţi automatul care colectează energie şi să donaţi [energie] cu ajutorul lanternei sau ecranului de la telefonul mobil. Este un gest simplu, dar care va face pentru oamenii din Pietroasele un Crăciun magic.

Eu, una, de-abia aştept ziua de 25 decembrie, când în satul Pietroasele vor fi aprinse luminiţe colorate şi copiii din acest sat se vor bucura de probabil cel mai frumos Crăciun din viaţa lor. Imaginaţi-vă că peste ani, când aceşti copii vor fi adulţi, îşi vor aminti cu drag de Crăciunul anului 2013, când satul în care au crescut sau în care locuiau bunicii lor a fost cel mai frumos din România! Mie mi-ar fi plăcut să am parte de o astfel de surpriză în copilărie, când Crăciunul era… sărbătoarea lui Moş Gerilă şi nu prea aveam voie să ne bucurăm de Crăciun în plină stradă, aşa cum se întâmplă acum.

Crăciun magic cu Coca-Cola

Eu sper să ajung la automatul din Iaşi pe 15 decembrie, iar dacă reuşesc, o să revin cu poze. Dar şşşt, soacra mea nu trebuie să afle!

UPDATE: Am primit de la Coca-Cola şi câteva poze cu camionul luminat, Moş Crăciun şi automatul de energie.

Automatul Coca-Cola

 Mos Craciun - Caravana Coca-Cola

11 thoughts on “Satul Pietroasele, din judeţul Buzău, va avea un Crăciun frumos”

  1. stii de ce nu a propus nimeni? pentru ca lumea e satula de cacaturile consumiste ale corporatiilor care 364 de zile trag pielea de pe tine iar o zi pe an trag piele de toti cu exceptia unui sat. cum ai zis intr-un material recent: de ce nu investesc in obtinerea unui produs mai sanatos decat in fericirea unui singur sat timp de cateva zile?

  2. stii cum suna chestiile astea de hai sa ajutam un sat de craciun ca sa aiba lumini frumoase? ca atunci cand ceausescu o anuntat ca o sa creasca salariile cu 100 de lei sau ceva de genu. ce sa fac aia in pietroasa cu niste lumini frumoase? sau oricum ce sa faca cu niste alimente care o sa le ajunga 5 zile? daca vrei sa-i scoti din intuneric ofera-le apa curenta de exemplu.

    1. @calin: Sincer îţi spun că în mailul iniţial de la agenţie, am primit informaţia că în sat vor fi montate panouri solare, pentru sustenabilitate. Doar că nu aveau încă detaliile, aşa că mi-au spus să nu public informaţia asta. Deci nu sunt doar lumini frumoase. Şi chiar dacă ar fi fost… nu e mai frumos decât nimic? Nu e ceva?

  3. Serios că înțeleg toți scepticii, dar cred că ei scapă din vedere un lucru. Companiile astea mari, corporatiste, de încurajează consumerismul, se adresează oricum celor care au de unde da. Asta e o șansă de a da ceva înapoi celor care chiar au nevoie, nu celor care sunt sătui.

    Sunt convinsă că mulți nu au auzit de satul ăsta, dar dintre miile și zecile de mii de oameni care vor auzi de el, datorită Coca Cola, poate printre ei se află acela care poate să schimbe ceva. Orice șansă e mai bună decât nicio șansă, corect?
    Fac parte din sceptici, dintre ăia de caută rândurile scrise mărunt. Ideea e că am început să înțeleg că dacă vreau să se schimbe ceva, e cazul să punem toți umărul, așa cum putem. Dar nu prea ne-a învățat nimeni în ultimii 20 de ani cum să dăm, ci numai cum să luam…

  4. @denisa: pentru niste oameni ca cei din satul Pietroasele va fi extraordinar de frumos. Satul va fi bagat in seama, va arata mai bine (desi parca prefer sa aud niste colinde in locul lui „Sarbatorile vin, Sarbatorile vin,…” ). Dar alti oameni – asa ca mine, care au burta plina – isi dau seama ca aceste lumini frumoase nu vor schimba nimic, iar viata lor va continua la fel ca pana acum. De aceea eu vad aceasta actiune ca o forma fara fond. Daca ei vor monta panouri solare foarte bine, sunt in directia care ar fi trebuit sa fie de la inceput.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.