Se caută un om bun la toate. Dar CHIAR LA TOATE!

O agenție de publicitate, More Than Pub, despre care până astăzi nu am auzit nici lucruri bune, dar nici lucruri rele (auzisem de ea și atât ba mint, am participat la un concurs pe un alt blog și ei mi-au dat premiul), s-a gândit să se faulteze singură pe Facebook. Mai precis, cineva de la agenție a postat pe Facebook un anunț de angajare. L-am văzut la alții, că a avut succes și a devenit viral în scurt timp.

More Than Pub caută, deci, un om care să știe să le facă pe toate: grafică, social media, copywriting, digital marketing, administrare site (OpenCart, WordPress și Magento), programare web, e-mail marketing; care să lucreze în suita Adobe (Illustrator, Photoshop, Dreamweaver, InDesign, After Effects), Final Cut, Sony Vegas și Sony Movie Studio, Filezilla (FTP).

Ce se oferă? Un mediu plăcut de lucru și contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Dacă v-a pufnit râsul, să nu credeți că e vreo glumiță menită să le aducă awareness celor de la More Than Pub. Nu, nu, astfel de patroni chiar există și li se pare absolut normal să știi să le faci pe toate – și să le faci pentru un salariu, că doar ești un singur om! De unde știu? De unde credeți?

Am fost și eu om bun la toate, de mai multe ori. Când am plecat eu, a fost nevoie de 2-3 oameni care să preia task-urile mele și să le facă aproape la fel de bine. Corector, tehnoredactor, redactor, administrator site, câteodată și femeie de serviciu. Prelucram și poze, corectam și texte, le editam, le și scriam, la nevoie. Și nu e doar vina patronului, ci și a angajatului care, din dorința de a se face plăcut sau de a se simți util, le face pe toate (și încă bine).

Așa că nu, More Than Pub nu glumește cu anunțul ăla. Această agenție chiar caută un Gică Fraierescu bun la toate, care să facă administrare de site, editare foto-video, să creeze machete, să le posteze, să modereze comentarii, să trimită mailuri, să… să… să. Și când râde Internetul de ei că-s absurzi, ce răspuns dau cei de la agenția de publicitate, la ora 2 noaptea?

More than Pub Catre tot cei care au creat super awareness anuntului nostru de angajare (multumim!): fosta noastra colega – care timp de 4 ani a facut absolut toate cele de mai sus – merita sa jubileze de fericire vazand cat de apreciate ii sunt talentele („4 in 1” sau ‘fara numar’ dupa voi) de catre cei care nu stiu decat o bucatica, mica-mica. Fiecare cu cat il duce creierul, nu-i asa?  Multumim, Raluca! Uite, daca nu plecai, nu stiai cat de ‘rara’ esti.

Deci e clară treaba: au avut și ei un astfel de om bun la toate care, pesemne epuizat, și-o fi băgat picioarele și s-a dus în altă parte, unde un job=un salariu, nu patru-cinci joburi=un salariu. Se simte din comentariul răutăcios că Raluca nu a plecat cu farewell party și nici nu a plâns de dorul viitorilor foști colegi (dar mai ales șefi). Și se mai simte ceva: că oamenii într-adevăr au nevoie de un specialist social media, așa cum bine le-a comentat Cristi Badea.

Alte comentarii care e păcat să se piardă atunci când vor șterge postarea cu totul:

 • BogdanAnghelina Really „more than pub” 😁
 • Alex Drăgan daca exista cineva in Romania care stie design grafic, programare, administrare 2 platforme magazin online, e-mail marketing, social media, video editing, digital marketing si sa fie copywriter bun, toate IN ACELASI OM, vreau neaparat sa-l cunosc
 • Magda Săvuică Important e ca iti face contract pe o perioada nedeterminata…unde mai gasesti asa ceva?!
 • Cristi Badea Trebuia fontul mai mare la secțiunea „Vei avea parte de”. Măcar să pară echilibrat plm
 • Mihai Petrea Acceptati si part-time?
 • Cristi Edward Eu știu și chimie nucleară peste. Credeți că puteți sa oferiți mai mult la salariu?
 • Joie Negru Congratulations! You played yourself!

Ăsta este badvertising-ul la el acasă.

Vedeți și completările lui Auraș, sunt cerințe de bun simț, zic eu, la ce oferă agenția.

3 thoughts on “Se caută un om bun la toate. Dar CHIAR LA TOATE!”

 1. Cum, nu erau multinationalele cele care „sclavagesc” angajatii si nu dau voie firmelor romanesti sa se dezvolte? Incredibil!

  Pe vremea cand eram student si voiam sa ma angajez, am ajuns la o firma (romaneasca, evident) care se ocupa cu instalarea si intretinerea caselor de marcat, pentru un job de tehnician. Jobul asta presupunea si sa o duci cu masina pe contabila la banca sa depuna banii, sa faci diverse comisioane pentru sefi, si, desi era anuntat ca part time, trebuia sa fii dispus la ore suplimentare si sa vii la lucru cand erai chemat.
  Mi-am bagat picioarele si mi-am pus CV-ul la doua multinationale pentru practica de vara. Ambele m-au acceptat, una chiar mi-a decontat biletul de tren ca sa vin la interviu, si, ca-n filme, dupa ce am iesit de la interviu m-a contactat cealalta ca am fost acceptat si incep de saptamana viitoare. De atunci lucrez pentru ei si am schimbat cateva posturi, dar niciodata nu mi s-a cerut sa fiu atat de „multilateral dezvoltat”, iar orele suplimentare pe care le facturam efectiv clientilor care sunau dupa program erau platite dublu si se compensau si cu zi libera.

 2. vei avea parte de un mediu placut de lucru si pun poza cu un om care bea la birou. cred si eu ca o dai in alcoolism dupa ce ai asa un volum mare de munca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.