Şi-a murit Dumitruuu…

…şi-a murit în baieee…

Recent, am făcut curat prin feedreader. Iar aveam zeci de subscriptions la feed-uri care nu au mai fost actualizate de câteva săptămâni sau chiar luni. Şi cum mă cuprinsese frenezia, am renunţat la mai toate feed-urile care nu fuseseră actualizate de câteva zile.
N-am pretenţia ca blogurile pe care le citesc să fie actualizate de şapte ori pe zi, ăsta e farmecul lui Zoso, şi-ar fi chiar enervant să trebuiască să citesc mai mult de o postare pe zi la Darius, de exemplu. Dar dacă ţi-ai făcut blog, îmi place să cred că ai ceva de spus. Iar dacă blogul tău e în feedreader-ul meu, înseamnă fie că le spui bine [din pdv-ul meu], fie că te „urmăresc” cu un anume motiv.

Exemple de oameni care şi-au deschis un blog doar pentru că aveau nevoie, la momentul respectiv, de publicitate sau susţinere din partea „celor mulţi”:

Băsescu – Ruşinică, Mr. President! Pe prima pagină putem vedea încă informaţii de pe „vremea” referendumului din 19 mai. Şi o s-o actualizezi când? Atunci când vei avea din nou nevoie de susţinerea noastră? Nu se face!

Dan Pârcălab, unul dintre ziariştii din trustul Gazeta arestaţi în octombrie 2006 – A scris [sau „a trimis vorbă”] pe blog din închisoare, o premieră la vremea aceea. Multă lume, inclusiv eu, l-a susţinut pentru că îl considera nevinovat. A ieşit din puşcărie şi a uitat cu totul de blog. Nici măcar un „thank you, bă!” pentru mesaje şi link-uri.

Aurelian Grama, tot din trustul Gazeta. A avut activitate intensă pe blog cât timp acesta a reprezentat un mijloc de comunicare mai eficient şi mai sigur decât ziarele din trust. Nu l-a mai actualizat din luna martie.

Liviu Man, acelaşi trust Gazeta. Tagline: „Nu mă pot ucide!”. Ultima actualizare: 4 februarie.

Adrian Năstase – El a primit blogul gata făcut şi sunt convinsă că scrie pe el pentru că îşi imaginează că aşa-i va atrage de partea lui pe „tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani” [vă e clar, sper, că pentru politicieni nu suntem decât „electorat” sau cifre în statistici] sau „internauţii”, cum ne numesc televiziunile dăştepte. Nu sunt eu în măsură să-i spun omului cum să scrie pe blog, dar nu-l citesc pentru că nu-mi spune absolut nimic despre omul Năstase.

Şi ăştia sunt doar câţiva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.