Şi dacă banca vine la tine?

De câteva zile, am observat la TV o reclamă care rulează obsesiv. O voce calmă şi caldă mă întreabă, fără să fi stat de vorbă în prealabil: „Şi dacă o bancă de succes vine în România? Şi dacă aduce cu ea poveştile de succes ale miliardelor de clienţi? Şi dacă…? Şi dacă banca face primul pas şi vine chiar la uşa ta şi-ţi oferă ce ai nevoie?”

În primul rând, să nu prind vreo bancă la uşa mea, că iau toporu’! Şi dacă Royal Bank of Scotland vine în România… ce? Şi ce dacă? Au mai venit ele şi altele şi cum au venit, aşa vor pleca, la ce dobânzi cer la credite. Şi dacă vine cu poveştile de succes ale nu ştiu cui? De-aia nu mai pot io, cum ar zice tata! Noi suntem cu un picior în criza economică şi ăştia vin cu poveşti?

În plus, se ştie spune că scoţienii sunt zgârciţi. Ce m-ar face să am mai multă încredere într-o bancă din Scoţia decât în – să zicem – Banca Naţională a României, dacă ar fi musai să iau un credit? De ce aş renunţa la băncile cu care lucrez acum pentru o bancă nouă pe piaţa din România, care mă ia la întrebări fără să mă cunoască şi mă ameninţă că-mi vine la uşă?

Ultima chestie: când aud că „banca vine la mine acasă şi-mi oferă ce am nevoie”, mă gândesc la bancul care descrie culmea tupeului: să te c*ci la uşa lui Mike Tyson şi să baţi la uşă ca să-i ceri hârtie igienică. Nu ştiu de îmi vine minte bancul ăsta…

16 thoughts on “Şi dacă banca vine la tine?”

 1. RBS este o bancă serioasă. Directorii îi strică. Joacă la risc într-un stil barbar. De accea a şi fost naţionalizată. Şi nu, nu cred că aş colabora cu ei. Prefer oricând o bancă din România care să nu-şi joace toţi banii pe un card.

  Dar hai să privim partea bună a lucrurilor: regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii (de fapt a Regatului Unit al Marii Britanii, Scoţiei şi Irlandei de Nord) şi-a tras bancă în România… :)):)):)) Ne emancipăm!

 2. Hai sa aducem lucrurile la dimensiunea lor normala.
  E Romania un stat mafiot? O da, exact asta este. Nu sint finantele intr-un stat mafiot in miinile mafiotilor sefi? O da, exact in miinile lor sint.
  Va mai aduceti aminte de falimentarea Bancii Agricole? Unde era BNR atunci? Va mai aduceti aminte de falimentarea Bancii Religiilor de catre mafioti cind au fost practic jefuite economiile a sute de mii de oameni sarmani si naivi? Unde era BNR atunci? Si lista poate continua…
  BNR e banca mama a Romaniei, e institutia care reglementeaza piata bancara, care da liniile directoare si cadrul in care viata bancara din Romania se desfasoara. Nu cumva cadrul in care a fost posibila falimentarea numitelor banci si jefuirea oamenilor sarmani de catre mafioti precum si inactiunea BNR-ului lasa sa se presupuna o cirdasie cu respectivii mafioti? O ba da, e chiar la mintea cocosului cirdasia asta…
  Acum dintr-o data BNR e Alba ca Zapada? Ce usor uita oamenii…
  Dati banii vostri mafiotilor, o sa iaba ei grija de ei – hahaha- :D

 3. m`ai cam dezamagit cu articolul asta. RBS a preluat ABN AMRO, e normal sa faca publicitate la asta, sa stie oamenii ce se intampla. eu am primit o scrisoare prin care mi se comunica acest lucru, ca si client ABN. plus ca nu stiu ce problema ai cu bancile, din moment ce sub acest articol se odihneste o reclama la banca transilvania.

 4. edit: „Ce m-ar face să am mai multă încredere într-o bancă din Scoţia decât în – să zicem – Banca Naţională a României, dacă ar fi musai să iau un credit?” acuma am citit si sfarsitul.
  BNR nu lucreaza cu persoane fizice, doar cu institutii bancare, mare gafa, sorry denisuca.

 5. Maddy, o fi normal să-şi facă reclamă, nu zic nu, da’ mie nu mi se spune niciunde că au preluat vreo bancă. Sunt „luată la întrebări”: şi dacă…?
  ŞI CE DACĂ? :D

 6. nu stiu, eu la reclame schimb postul, pun pe muzica sau altceva pana trec si in 80% din cazuri uit la ce ma uitam si raman pe alt post, pana vin alte reclame. nici n`am vazut reclama respectiva.

 7. mai oameni, de cand e lumea bancile au existat sub diferite forme, camatari, etc… din pacate este nevoie in orice economie si de banci, cu cat sunt mai multe cu atat mai bine, pt ca, teoretic cel putin concurenta e in favoarea clientului; ca la noi in tara bancile se inteleg intre ele si tin toate dobanzile la credite foarte sus, e o problema de reglementare interna si de politici anticoncurentiale. Dar fara banci am avea o economie zero, si in comunism aveam banci, asa cum erau erau indispensabile… In ce priveste reclamele, as viziona oricand o reclama de obicei cuminte la vreo banca decat orice alta reclama stupida, mult prea agresiva si salbatica la: detergenti, telefonie, ziare cu concursuri, alimente de plastic sau stiu eu ce. in lumea de azi s-a ajuns la un nivel din pacate nesimtit in publicitate, e cam ca in politica romaneasca, faci orice sa ajungi in fata… get use it…

 8. @vali Ai dreptate in ce zici. Macar prin reclama aia de informeaza de un fapt care ti-ar putea fi folositor. Ca nu vrei tu sa ai de-aface cu banca e treaba ta. Dar daca ai vrea si n-ai stii de existenta ei atunci e de cacao. Concurenta e buna, cum ai zis si tu, dar la noi pe sub mana se aranjeaza treburile intre institutiile bancare, astfel incat omul sa nu beneficieze de oferte atractive. Pe de alta parte, raportand la marimea tarii noastre, la numarul de locuitori, la puterea ei financiara, la salarii, etc etc, parca da-ncolo c-aveam cam multe branduri bancare, nu crezi?

 9. Probabil ca si reclama e prost facuta, la mine a avut de cand am vazut-o prima data efectul invers, chiar m-am mirat ca i se mai pare cuiva ceva suspect cu banca asta.
  Probabil ca e o banca ok, dar intr-un moment in care increderea in banci se diminueaza considerabil, o asemenea reclama pompoasa are, dupa cum spuneam efectul invers, ceva de genul, „Dormi linistit, FNI vegheaza pentru tine”.

 10. @Vali
  E adevarat, daca ar exista si la noi concurenta intre banci ar fi tare bine pentru noi. Da pana la urma de ce sa nu mearga ei mana in mana si sa nu castige bani frumosi de pe spinarile noastre?

 11. Pingback: Revista Blogosferei » Blog Archive » Saptamana prin Blogosfera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.