Dacă ar exista jobul ideal, pentru mine acesta ar fi cel de SPECIALIST ÎN CAFEA

Nici un secret aici: iubesc cafeaua. O iubesc chiar dacă îmi face inima să bată mai tare; am redus porția zilnică și încerc să o savurez în prima parte a zilei, ca să nu mai simt că-mi sare inima din pept piept. Iubesc bomboanele cu cafea, ciocolata cu cafea, bijuteriile cu cafea, cafeaua cu cafea. Iubesc și ciocolata, dar pe aia cu lapte, dulce, nu amăruie, deci dacă ar fi să aleg un singur produs care să figureze pe lista viciilor mele, aș alege cafeaua în detrimentul ciocolatei. Asta doar la nivel teoretic, bine? Nu trebuie să aleg și în viața reală, da? 

OK, acum, că am lămurit-o cu dragostea mea pentru cafea, vă dați seama cum am tresărit atunci când am aflat că s-a deschis un CENTRU DE TRAINING PENTRU – wait for it! – SPECIALIȘTI ÎN CAFEA! Vă dați seama că există oameni care merg la serviciu nu ca să muncească după ce își beau cafeaua de dimineață, ci ca să muncească toată ziua cu cafea?!

Iată și informațiile serioase, comunicatul primit de la Lavazza:

Lavazza și Coca-Cola România au lansat un nou centru de training în România. Această școală unică în România este rezultatul inițiativei comune Lavazza-Coca-Cola HBC România și va oferi training specialiștilor în cafea, oferindu-le oportunitatea să cerceteze și să experimenteze rețete noi de cafea. Cu mai mult de 91% din populația României de peste 18 ani consumatoare de cafea, deschiderea acestui centru este un alt pas în angajamentul familiei Lavazza de a răspândi cultura italiană a cafelei în România.

Noul centru de training Lavazza va prezenta arta preparării cafelei, metode prin care boabele de cafea să-și păstreze calitatea intactă atât în momentul pregătirii băuturii, cât și în momentul în care este consumată. Training Center Lavazza va oferi de asemenea cursuri pentru barista și profesioniști în domeniu printr-un program care îmbină degustarea de cafea, informații despre tot ce înseamnă cultivarea și apoi recoltarea boabelor de cafea, design al cafelei și arta latte-ului.

Lavazza: „Să punem cafea peste orice!” Denisa: „De acord!”

Situat în București, la sediul Coca-Cola HBC, centrul de training a fost construit în design italienesc și are toate funcționalitățile care există în oricare alt centru de training Lavazza din lume. În fiecare an, aproximativ 2.000 de barmani și de barista își vor însuși toate subtilitățile artei preparării corecte a cafelei. În plus, se vor familiariza și cu programul Perfect Mix, în urma căruia vor învăța cum să creeze cocktail-uri de cea mai bună calitate.

Pe lângă echipamentul tehnic de calitate excelentă, centrul de training Lavazza mai are un avantaj, și anume traineri locali foarte bine instruiți, care se află în contact continuu cu centrul de training internațional Lavazza, cu sediul la Torino – recent certificat de SCA Specialty Coffee Association drept cel mai bun centru de training. Cu peste 50 de astfel de centre la nivel mondial, aceasta este cea mai mare rețea de training de acest gen la nivel internațional. Aici experții lucrează cu pasiune și își exersează creativitatea pentru a crea cele mai inovatoare experiențe cu cafea.

În cadrul evenimentului de deschidere a centrului, trainerii internaționali Lavazza au prezentat o serie de specialități Lavazza printr-o sesiune interesantă ce a exploatat unele dintre rețetele semnătură Lavazza, precum Coffee Caviar, Coffee Popcorn și Coffeetail (a se vedea pozele de mai jos OMG LET’S JUST PUT COFFEE ON EVERYTHING!!!).

România este o piață importantă pentru Lavazza. Având o rețea de centre de training în continuă dezvoltare în întreaga lume, astfel fiind cel mai mare laborator de cafea de acest gen din lume, ne-am propus să aducem cultura de cafea italiană de calitate premium Lavazza mai aproape de publicul din România, a declarat Paola Autiero, director de marketing Lavazza Europa de Est.

În 2017, mai mult de 7.000 de cursuri au fost organizate de centrele de training Lavazza din întreaga lume, la care au luat parte aproape 40.000 de participanți. Aceștia s-au familiarizat cu arta pregătirii espresso-ului perfect, prin intermediul workshop-urilor și atelierelor de training, în cadrul evenimentelor sau diferitelor târguri.

Despre Grupul Lavazza: Înfiinţată în 1895 la Torino, compania Lavazza este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Considerat unul dintre cei mai importanți prăjitori de cafea din lume, Grupul operează în prezent în peste 90 de ţări printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori, exportând aproximativ 63% din producţia sa totală. Lavazza are aproape 3.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 2 miliarde de euro (estimat pentru 2017).
Compania are peste 25 de ani de experienţă în producţia şi vânzarea de sisteme şi produse de cafea porţionată. Lavazza a fost prima companie italiană care a oferit sisteme de pregătit espresso cu capsule.

Acum, Lavazza este prezentă în toate segmentele de business: cafea pentru acasă, segmentul away-from home şi segmentul serviciilor de cafea pentru medii profesionale, concentrându-şi atenţia către inovarea sistemelor şi tehnologiilor de consum. Lavazza și-a consolidat poziția în piață și prin încheierea unor parteneriate valoroase, în perfectă armonie cu strategia de brand. Astfel Lavazza este partenerul Turneelor de Tenis de Mare Șlem din lume, dar și partenerul unor evenimente artistice și culturale, colaborând cu muzee precum Guggenheim din New York, Peggy Guggenheim Collection din Veneția și The Hermitage State Museum din St. Petersburg, Russia.

În traseul de dezvoltare globală, grupul Lavazza a făcut achiziții strategice cum ar fi Carte Noire în Franța (2016), Merrild în Danemarca (2015), Kicking Horse Coffee în America de Nord (2017). Mai mult, în 2017 grupul și-a mărit rețeaua de distribuție prin achiziția Espresso Service Proximité din Franța și Nims în Italia.

1 thought on “Dacă ar exista jobul ideal, pentru mine acesta ar fi cel de SPECIALIST ÎN CAFEA”

  1. am citit cu placere articolul in timp ce-mi beau cafeaua si m-am gandit la alte chestii cu cafea care sunt bune: ciocolata Merci cu espresso, in 2 culori sau drajeurile cu cafea :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.