Stomatologi fără clienţi

Tocmai am văzut o ştire la TV care spune că stomatologii din Timişoara au agendele cu programări aproape goale, spre deosebire de anii trecuţi, când de-abia mai făceau faţă cererii „clienţilor”.

Mi se pare normal. Or fi preţurile din alte ţări cu mult mai mari decât cele practicate de stomatologii din România, dar ştiu de la o bună prietenă că în Timişoara, preţurile sunt cu mult peste cele din oraşele mai mici. Nu ai cum să mergi la un dentist în Timişoara şi să scapi cu mai puţin de 100 de lei, oricare ţi-ar fi durerea/problema. În Hunedoara, în schimb, preţurile sunt ca pentru oameni necăjiţi, adică de bun-simţ.

Acum vreo trei ani, un dentist devean avea tarifele afişate, iar la sfârşitul listei, cu steluţă, era menţionat faptul că pentru cetăţenii străini, preţurile sunt duble. Nu ştiu dacă e legal să faci chestia asta, să discriminezi oamenii în funcţie de cetăţenie, într-o ţară membră a UE. Sigur, ăia au mai mulţi bani, aşa că ce şi-o fi zis dentistul? Îşi permit, dă-i dracu’!

Mai zicea aceeaşi ştire că dentiştii timişoreni au scăzut preţurile cu 30 la sută, doar-doar le mai vin clienţi. Mbine. Încet, încet, sper că toate preţurile vor ajunge la nivelul lor real – sau măcar să se apropie de acesta.

Foto: Sonypictures.com

12 thoughts on “Stomatologi fără clienţi”

 1. In brasov nu mai sunt clienti la stomatlolog de ani de zile. Cand veneau cei din Italia sa isi puna o lucrare era fericire mare. Multi si-au facut bagajele si eu plecat sper alte zari. Poate e mai bine asa…cine stie.

 2. Pe de alta parte sunt la sume infime fata de alte tari. Chiar am niste prieteni veniti din State in Romania in vacanta, iar el nu face altceva decat sa mearga una-ntruna la dentist. Chit ca o sa fie groggy toata vacanta, e la sfert de pret fata de ei.

 3. Aici preturile sunt in functie de firma (unele sunt extraterestre de-a dreptul), dar nu primesti nicaieri garantia ca lucrarea este buna. Prefer sa merg la medici care-mi sunt recomandati decat sa merg de capul meu.

 4. De curioasa, te intreb: ce crezi ca inseamna nivel real al preturilor din stomatologie? (ca sa nu zic medicina, in general)
  Cred ca faci o confuzie. Nu e vorba de imobiliare.

 5. maih, eu nu cred ca e un lux. Fiindca si stomatologii sunt ca blugii. Exista Prada, Levis, Diesel, Mango si IDM. Fiecare cu clientul lui. Asa si stomatologul.
  Pretul mediu la o pereche de blugi de Doamne-ajuta e 200ron. Un detartaj nu costa atata. Iar zilnic vad mult mai putine persoane cu blugi uzati decat cu dinti stricati.

  Plus, materialele cu care se lucreaza in Romania sunt identice cu cele cu care se lucreaza si in strainatate. De aici, si preturile lor. Diferenta unde crezi ca ramane?

  Evident, eu vorbesc subiectiv. Mult prea subiectiv, probabil. Insa nu mult departe de adevar. Ideea e ca nu vreau sa te enervez. :p

 6. vino la bucuresti si intra in orice cabinet de stomatologie. iti cad plombele doar cand vezi scorurile. decat sa dai o poala de bani pe o blomba de exemplu, cred ca mai bine iti faci tu din cositor o masea si o lipesti cu superglue

 7. Chiar as vrea sa vad ce iese cu superglue-ul asta.Ar fi ceva revolutionar..Pana una alta daca stii unde sa cauti gasesti si preturi de bun simt in Bucuresti si oameni cu suflet…Dar daca te duci la ditai clinica particulara sa nu te astepti la cine stie ce discount-uri ca nu le vei primi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.