Orașul Hunedoara are ștrand: Aquarion sau Complexul de Agrement Corvina

Serios, cum să-i spui Complex de Agrement, în anul domnului 2015, unui ștrand? Vine lumea la „complex” pentru agrement, adică plăcere, distracție, dar nu era mai simplu dacă-i spuneau Ștrandul Hunedoara? Garantat, nu l-ar fi confundat oamenii cu celelalte ștranduri din orașul Hunedoara, pentru că nu mai sunt altele

O angajată a primăriei avea un text pe care îl trântea cu copy/paste în orice conversație de pe Facebook în care era criticat numele ștrandului: primăria a făcut un sondaj în rândul celor care folosesc mediul online [sau așa ceva], iar această denumire a adunat cele mai multe voturi. Na, mă rog, eu cred că Aquarion a adunat mai multe, dar cei de la primărie au ales să-l ignore. For the record, Arion este numele primarului, cel care a avut ambiția de a construi acest ștrand în valoare de DOUĂ MILIOANE DE EURO într-un oraș cu foarte mulți șomeri și oameni săraci. Și l-a făcut nu pe fonduri europene sau cu banii din excedentul bugetar, ci cu bani împrumutați.

strand corvina hunedoara 02

strand corvina hunedoara 03

În paranteză fie spus, tatăl meu a fost cel care i-a zis prima dată „Aquarion”. Am râs, am glumit, dar dacă Primăria Hunedoara i-ar fi chiar zis așa? Toată apa neurinată din bazinele Complexului de Agrement Corvina nu l-ar fi spălat pe primar. :))

strand corvina hunedoara 04

strand corvina hunedoara 06

Lăsând răutăcismele la o parte, ignorând faptul că suntem săraci de nu avem după ce bea apă – pe care și așa o plătim la prețuri exagerate -, dar avem cel mai șmecher ștrand din județ, pe banii altora, Complexul de Agrement Corvina arată chiar bine. Astăzi abia împlinește o săptămână de când a fost dat în folosință. De inaugurat l-au inaugurat cu două zile înaintea deschiderii, că nu puteau toți politicienii să fie prezenți miercuri, când s-a dat liber la scăldat, așa că inaugurarea și deschiderea au fost două chestii diferite, decalate cu două zile.

strand corvina hunedoara 05

Intrarea costă 10 lei, dar de fapt e 20 de lei, că ești obligat să închiriezi și un șezlong. După ce se epuizează cele 500 de șezlonguri, poți alege să nu mai plătești pentru un serviciu care poate nu-ți trebuie. Eu, de exemplu, am stat cel mult 10 minute pe șezlong [dintr-un total de 2 ore jumate], că nu m-am dus la ștrand ca să mă bronzez. Pot să mă bronzez și la agricultură sau pe propriu-mi balcon, absolut gratuit.

strand corvina hunedoara 07

Mâncarea înțeleg că lasă de dorit, Sebi a dat 8 lei pe o chiflă și trei cârnați triști, băuturile sunt destul de puține, dar măcar au prețuri rezonabile – 3-4-5 lei o bere, 4 lei un suc, 3 lei o apă etc.

strand corvina hunedoara 08

Altfel, un loc numai bun de petrecut o zi întreagă de concediu. Nu e de mers în fiecare zi, pentru că un calcul simplu de tot ne spune că avem nevoie de 600 de lei pe lună doar pentru intrare, fără să mai punem la socoteală mâncarea și băutura, cu care nu ai voie să vii de acasă. Drept e că nu a încercat nimeni să îmi caute în geantă, dar poate a fost o excepție…

Eram un pic îngrijorată că o să fiu cea mai grasă femeie din ștrandul ăla, dar m-am uitat azi în jurul meu și am prins curaj. Până și unele tinere de 18-20 de ani au mai multă celulită decât mine, deci mă mai duc, că se poate și mai rău. [Mirci, du-te acasă, la familia ta, lasă blogurile!]

Dar dacă aveți drum prin Hunedoara, dacă veniți pe la Arsenie Boca și vreți să vă răcoriți după post și rugăciune, veniți în număr cât mai mare la Complexul de Agrement Corvina, ca să amortizăm mai repede investiția – primăria deja face tot ce poate, inclusiv să aducă voluntari care lucrează pentru profitul altora.

4 thoughts on “Orașul Hunedoara are ștrand: Aquarion sau Complexul de Agrement Corvina”

  1. arata fain strandul vostru, e bine sa ai un loc in care sa te poti racori, inota, bronza, relaxa. Strandul e locul meu preferat din Arad. la noi e 13 lei biletul pentru adulti si cred ca 8 pentru copii/studenti/pensionari si daca vrei, poti sa iti iei sezlong pentru 5 lei. eu prefer sa stau pe iarba, nu pe un plastic tare pe care imi simt toate oasele.
    cu mancarea stam mai bine ca ai de unde alege: pizza, carne pe gratar (mici, carnati, ceafa porc, aripioare), cartofi prajiti sau langosi (preferatii mei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.