Ştrandul din Arad, o surpriză plăcută

Articol publicat în IaşiPlus

În vestul României, la Arad, există cel mai mare ştrand din estul Europei (nu e vreun joc de cuvinte, aşa mi-a ieşit). Auzisem de el de la mai multi bloggeri arădeni, care aveau doar cuvinte de laudă pentru strandul lor mare şi frumos. Aşa că ieri am hotărât să merg şi eu la ştrandul lăudat, ca la pomul lăudat – cu sacul, adică. Sac în care am pus costumul de baie, loţiunea de plajă şi altele asemenea.

Mă aşteptam la o taxă de intrare pe măsura laudelor. Surpriză: preţul unui bilet de intrare la ştrandul Neptun este de 2,5 lei. Cât jumatate de pachet de ţigări sau, dacă vreţi, cât o cafea servită la o terasă fără prea mari pretenţii.

Surprizele au continuat: ştrandul se întinde pe câţiva kilometri, are bazine mari, unul dintre ele cu valuri artificiale, multă iarbă şi flori peste tot. Arată ca o grădină îngrijită şi nu am avut nici o clipă senzaţia că sunt la un ştrand românesc aşa cum ştiam eu că „trebuie” să arate el.

Mă bucur, sincer, că avem astfel de locuri în ţara. Ceea ce mă întristează este faptul că turismul românesc este grav bolnav şi nici un „doctor” nu se arată interesat de salvarea lui. Daca nu aş fi interacţionat cu bloggerii din alte oraşe, poate ca n-aş fi aflat niciodată despre acest ştrand din Arad. Sunt convinsă că România are multe alte astfel de secrete bine pazite. Într-un fel, să zicem că e bine că ştiu doar arădenii despre ştrandul lor. Dar ce ne facem cu alte locuri şi obiective turistice frumoase, dar pe care nu le vizitează nimeni, pentru că nu se ştie despre existenţa lor? De unde să ştie turistul venit în România care sunt locurile ce merită cu adevărat vizitate, dacă nu-i spune nimeni?

Păstrăm secretele astea doar pentru noi, iar apoi ne plângem că nu ne vin turiştii în ţară. La ce sa vină? De litoral suntem sătui şi noi…

Şi câteva poze:

arad01

arad02

arad03

arad04

8 thoughts on “Ştrandul din Arad, o surpriză plăcută”

  1. Bazinele olimpice sunt la Oradea, parca?
    Si acestea din Arad cred ca le depasesc, si bine ar fi daca s’ar organiza competiti, sa mai iese un ban ptr amenajare … intretinere si altele.In plus spectacolul sau concursurile ar aduce si turisti, si de aici alte planuri de afaceri.

  2. Daca tot veni vorba de crema de plaja, cred ca ar trebui sa trimit avertizare asupra benzenului intalnit in acestea, de cele mai multe ori in mai multe forme. Pe langa faptul ca-l si mancam din diferite alimente, il regasim si in extrem de multe produse cosmetice. Cu toate ca in EU a fost interzis ca element cancerigen, in Romania se distribuie in continuare produsele care-l contin, cel mai adesea la promotii, pentru ca stim ca marfa nu se arunca. Daca poti, cumpara produse fara benzen.

  3. Dap, grozav strandul aradean. Am ramas la fel de incantata prima data cand l-am vazut. Si am inteles ca e asa cu multa munca din partea responsabililor, dar si datorita oamenilor mai civilizati decat prin alte parti :)

  4. Pingback: 2008, un an de 42 de GB | Denisuca - nevastă de Coşmar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.