Târgul hunedorean al producătorilor locali, o mare dezamăgire

Când auzi “târg la castel”, te aștepți să găsești o mulțime de producători locali, dornici să-și vândă produsele locale cumpărătorilor locali, nu? Cam da. Și ești foarte dezamăgit când vezi că tot “târgul” e un mare fâs, mai precis, patru tarabe obosite, cu miere, plăcinte pădurenești și virșli la suprapreț. 

Asta am găsit, weekend-ul trecut, în curtea Castelului Corvinilor, acolo unde a avut loc Târgul hunedorean al producătorilor locali, anunțat de primărie și așteptat de localnici.

Și când spun “tarabe”, chiar nu exagerez cu nimic. “Producătorii locali” și-au adus câte un pavilion cumpărat din Praktiker sau Dedeman cu 90 de lei și ăla le-a fost standul. Unii vindeau plăcinte pădurenești direct dintr-o rulotă – și nu cred că le făceau pe loc, dar nici la rece nu le țineau. Na, ca la târg.

targ castel afis

Virșlii erau 4 lei perechea, plăcintele nu m-au interesat, în rest nu prea aveai ce să cumperi – și nici clienți nu prea erau, că la ce să se înghesuie lumea?

Dacă știi că-ți vin doar patru producători locali, apăi mai bine anulează “târgul”, decât să te faci de minune cu patru standuri în curtea castelului, zău așa.

3 thoughts on “Târgul hunedorean al producătorilor locali, o mare dezamăgire”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.