Transformarea unei camere dezafectate într-una locuibilă. Episodul 3

Episodul trei dintr-un serial scris de tata, în care povesteşte cum şi-a amenajat o cameră într-o casă de la ţară. Veţi vedea, pe acest blog, cum poate fi transformat un grajd dezafectat într-o „garsonieră” locuibilă, izolată, zugrăvită, cu parchet, mobilată şi utilată. La sfârşitul articolului aveţi link-uri către toate „episoadele”.

După ce am terminat curăţenia în partea de jos a încăperii, a urmat o nouă rundă de „distracţii” cu partea de sus, unde dorind să păstrez cel puţin trei din cele cinci grinzi din lemn, a trebuit să le curăţ şi să le şlefuiesc zile în şir, înghiţind şi inhalând praf de rumeguş, cu toate măsurile de protecţia muncii pe care mi le-am luat – cu masca de praf şi ochelarii de protecţie.

Înainte…
grinzile, inainte de slefuire

…şi după:
grinzile, dupa slefuire

Când am avut, în sfârşit, toată încăperea curată, am putut trece la turnarea şapei de egalizare, pentru a obţine o suprafaţă plană, nu înainte însă de a încărca diferenţele de nivel cu vreo 40 de roabe de pietriş [de fapt, de-a dreptul bolovani] cărate din râul care trece prin apropierea casei.

turnarea sapei de ciment 1

turnarea sapei de ciment 2

turnarea sapei de ciment 3

Inutil să mai spun că turnarea propriu-zisă nu a durat atât de mult, însă prepararea cimentului a fost istovitoare.

prepararea cimentului

Va urma.

Episodul 1 | Episodul 2 | Episodul 3 | Episodul 4 | Episodul 5 | Episodul 6 | Episodul 7

16 thoughts on “Transformarea unei camere dezafectate într-una locuibilă. Episodul 3”

  1. Am zis eu ca e serial. Foarte buna ideea si ne tine cu sufletul la gura. Mai ales ca intrerupi totul atunci cand e mai interesant, exact ca la tv cand intra pubicitate. Tocmai cand actorul principal isi saruta iubita :)

  2. Deci pe 31 la 7 fix sunt aici. poate nu apare.

    si de ce nu a mai scris? s-a terminat constructia? ma gandesc ca nu. ca e abia la inceput. spune-i ca ne place mult si sa mai scrie. macar la doua zile unul. daca e zilnic nu ne suparam =))

  3. La voi a inceput marea debransare si noi nu stim ?
    Sper sa nu va prinda iarna, ca se anunta vremuri rele…. Va puneti si centrala termica ?

  4. sis am re..vinit si io de la mama mare, ca ne-a gonit frigul.batea cam tare si-ti baga nisipul in ochi.daca stiam ca esti in constructii, cu tata fane, va aduceam vreo cateva geamantane.am vazut ceva poze cu rezultatu,am vazut-o si pe mama geta( ce noroc ca n-a apucat sa o zideasca,stii tu, ca daca se inmultesc berile, se pot incurca borcanele). mi se pare reusita casuta,acu doar tre sa-l cautam pe jean luc picard sa-l teleporteze pe tata fane cand s-o plictisi.pana la engage,sa-auzim de bine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.