Transformarea unei camere dezafectate într-una locuibilă. Episodul 4

Serialul scris de tata continuă cu cel de-al patrulea episod. Dacă nu aţi citit primele trei episoade, le găsiţi aici: primul, cel de-al doilea, cel de-al treilea. Urmăriţi „aventura” transformării unui grajd dezafectat într-o „garsonieră” locuibilă, izolată, zugrăvită, cu parchet, mobilată şi utilată.

După ce am adus pardoseala la nivel, a trebuit să aştept câteva zile până s-a uscat, timp în care încă îmi mai făceam planuri cu privire la amplasarea uşii şi a geamului, în aşa fel încât să pot construi şi baia şi bucătăria, una în vecinătatea celeilalte, pentru a eficientiza traseul de alimentare cu apă şi cel de canalizare.

Pentru că nu aveam decât două variante, am zis că va fi interesant să mă trezească dimineaţa razele soarelui de la răsărit, unde se află şi un deal împădurit. Următoarea fază a fost spargerea pereţilor pentru montarea geamului şi a uşii, dar şi astuparea găurilor lăsate de vechile geamuri şi uşi.

usi si ferestre 1

usi si ferestre 2

Am optat, în continuare, pentru refacerea pereţilor cu rigips, deoarece starea lor nu îmi permitea să-i aduc la o forma acceptabilă şi mai aveam de făcut şi un zid despărţitor între viitoarea baie şi bucătărie.

aplicarea rigipsului 2

Asta avea să mă coste cel mai mult faţă de planurile pe care mi le făcusem în legătură cu cheltuielile, deoarece profilele pe care se montează pereţii de rigips sunt foarte scumpe. Pentru confortul termic, între pereţi şi rigips am pus un strat de vată minerală, iar ca efect „rustic”, am ţinut morţiş să rămână grinzile aparente.

aplicarea rigipsului 1

aplicarea rigipsului 3

Va urma.

Episodul 1 | Episodul 2 | Episodul 3 | Episodul 4 | Episodul 5 | Episodul 6 | Episodul 7

17 thoughts on “Transformarea unei camere dezafectate într-una locuibilă. Episodul 4”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.