Despre obiceiul de după nuntă „Trash the dress”

Trash the dress: distruge rochia, este un „obicei de nuntă” pe care am observat și la noi, în ultimii ani, și care constă într-o ședință foto în care rochia de mireasă este făcută ferfeniță, tăvălită prin noroi, pătată cu vin, murdărită cu tort etc.

Allegedly, trashing the dress became a thing circa 2001 courtesy of Las Vegas wedding photographer, John Michael Cooper.

Deci obiceiul are deja 16 ani și este invenția fotografului de nunți John Michael Cooper, din Las Vegas (sursa). Eu puteam să bag mâna în foc (deși mă bucur că nu am făcut-o!) că vreo casă de modă a dat startul, îndemnându-le pe mirese la păcat… De ce să vinzi rochia – ori să o cumperi la mâna a doua, când poți să o distrugi complet, de dragul unei ședințe foto, iar miresele viitoare să facă bine și să își cumpere rochii noi, să nu mai caute prin second hand-uri sau thrift-uri, cum le zice în SUA.

Mi-am adus aminte de trashing the dress când am primit o alertă cu Castelul Corvinilor din Hunedoara, de la o postare de pe un blog foto: Marius Pavel are mai multe ședințe foto cu titlul Trash the dress… dar nu am văzut nici o rochie distrusă cu adevărat, ci doar „cu numele”.

Adică noi ne dorim să fim în trend, să avem poze mișto de la nuntă, dar… nu le facem chiar în ziua nunții, că nu-i timp, le facem după și nu distrugem rochia, cel mult o murdărim, ca să putem s-o spălăm și s-o vindem dup-aia. Ia uitați aici exemplu de rochie trashed, adică distrusă. Ați paria că nu a spălat-o, călcat-o, apretat-o și apoi nu a scos-o la vânzare pe OLX?

Much trashing. Such destruction. Wow.

Much trashing. Such destruction. Wow.

Foto featured: Trash the Dress, de la Shutterstock

5 thoughts on “Despre obiceiul de după nuntă „Trash the dress””

 1. Un priten care a locuit in America, mi-a zis ca in anumite regiuni de acolo dupa nunta este o petrecere extra trash the dress. Se aduna mirii cu prietenii la baut, mireasa imbracata in rochie si chiar „trash the dress”. Acum nu stiu cat de popular este acest obicei, dar suna mai bine decat o sedinta foto :)

 2. Ioi!
  Mie nu mi-ar placea sa dau o poala de bani, ca mai apoi sa o fac praf.
  O fi la moda, dar mie mi-ar placea sa o pastrez. Inca visez la o casa mare cu un dressing destul de incapator, unde sa pun rochia de mireasa pe un manechin, intr-o cutie de sticla. Sa stea asa intr-un colt si sa dau cu ochii de ea, forever.

  Dar, fiecare face cum ii place. Nu judec obiceiul asta, pentru ca nu ma afecteaza cu nimic :))

  PS: Acu’, daca rochia e trashed si apoi e curata/ apretata si arata bine, nu cred ca are ce sa fie naspa.
  Pana si o masina SH, o mai cumperi fara sa stii daca a fost busita si reparata caroseria/ vopseaua, pentru ca sunt reparate frumos si nu se cunoaste.
  Asa si cu rochia de mireasa.
  Dar, am eu o banuiala ca cine are de gand sa o vanda, nu o face ferfenita :))))

 3. m`am uitat si la restul pozelor care sunt absolut poze normale cu mirele si mireasa. nu e nici un trash the dress.
  mie personal nu mi se pare nimic amuzant sau artistic sa distrugi o rochie frumoasa. ori o tii amintire, ori o vinzi, dar sa distrugi ceva mi se pare gresit.

 4. Eu nu văd nicio problemă că nu-și distruge rochia. E a ei, sunt pozele ei, așa că e decizia ei: s-o vândă, s-o păstreze, să facă fix ce vrea cu rochia ei. Who cares?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.