Un posibil viral: Fresh chicken

Mai ţineţi minte manifestul Dove pentru frumuseţea adevărată? S-au făcut şi câteva parodii, apoi tot Dove a venit cu un sfat pentru mame – acela de a le vorbi fetelor despre frumuseţe înaintea companiilor producătoare de cosmetice.

Trecem peste ce-am zis aici, trecem şi peste un comentariu* în care se spune cam ce-am zis eu şi ceva mai mult, că nu e vorba de nici un manifest pentru frumuseţea adevărată, ci doar de ipocrizie şi de promovarea prin orice mijloace a produselor Unilever. Azi nu mai criticăm pe nimeni, ci ne distrăm cu o parodie excelentă a „manifestului” Dove. De data asta, e vorba de o reclamă la pui. Şi n-are nimic din stupiditatea reclamelor scremute gândite de GMP pentru Uniunea Crescătorilor de Păsări din România. E pur şi simplu cea mai tare parodie pe anul ăsta. Părerea mea. big grin

* – comentariu la manifestul Dove, pe YouTube. Nice, huh?

nadihaali (1 week ago)
DO YOU LIKE THE DOVE REAL BEAUTY CAMPAIGN? Well THING AGAIN!
Dove is ONE among many brands under UNILEVER. Some others are Vaseline, Slim Fast, Ponds, Lux, and MOST INTERESTINGLY Fair and Lovely. For those who DO NOT know what Fair and Lovely is a very popular skin ‘whitening’ product in South Asia. F&L DOES NOT by any means promote real beauty RATHER it helps perpetuate one of the most rascist stereotypes that prevails in Asia in general. WHY DOES UNILEVER MAINTAIN SUCH DOUBLE STANDARDS?

9 thoughts on “Un posibil viral: Fresh chicken”

  1. Genial. Asta e un fel de campanie anti fast-food/photoshop/post-editing. Eu cred ca este mult mai mult decat o parodie si are un mesaj intepator pentru toti producatorii care spun ca produsele lor sunt fresh ( si in cap imi vine mcdonald’s ). Viral? ce conteaza, e foarte bine realizat

  2. Hmm, anul e doar la inceput. Imi place modul in care s-au folosit de un campania unui brand pentru a promova un altul, dintr-o cu totul si cu totul alta categorie. Ce-i drept se potriveste de minune pentru povestea Foster Farm. Puii aia de mult incercau s atreaca drept pui proaspeti desi nu erau. Agentia de publicitate s-a folosit intr-un fel minunat de oportunitatea Dove ;)

  3. E ciudat. Pe de-o parte, dpdv al advertisingului mi se pare f inteligenta abordarea Dove. Ia o problema care exista de multi ani (perceptia frumusetii) si ii da glas. Dincolo de latura sociala ideea este si una f strategica..diferentiaza f bine brandul de toate celelalte a caror mesaje sunt extrem de asemanatoare.
    Pe de alta parte nu pot neglija the bigger picture…scoasa bine in evidenta de acel comment. :D

  4. nu sunt capabila de vreun comentariu foarte inteligent la ora asta, dupa ce-am dormit atat de putin, insa vreau totusi sa spun bravo pt clip si pt ca mi-au adus un zambet de buze de dimineata, lucru pe care nici ciocolata calda nu-l mai face asa des cum il facea inainte :))

  5. GMZ, nu cred ca e o campanie anti fast-food sau cu mesaj intepator pentru producatorii de pui. Nu stiu cine a facut spooful dar se integreaza in campania de comunicare a Foster Farms, care produc si comercializeaza pui proaspeti. Perosnajele din clip sunt folosite de vreo 15 ani in reclamele companiei.

  6. ehhh, acuma na fiecare intelege reclamele in diferite feluri, unii se ghideaza in supermarketuri dupa reclame, altii privesc reclama ca un act artistic. Dar lasand reclamele si produsele la o parte totusi cred ca ar cam trebui ca mamele sa le vorbeasca fetelor lor despre frumusete, cel putin eu, cu teama es din casa. Si totusi dove cred ca sunt cele mai faine produse de larg consum de pe piata, din domeniu cu pritzina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.