Unde sunt cartonarii?

Acum câţiva ani, vedeam pe stradă, zi de zi, oameni care cărau cartoane. Ţigani sau nu, alergau pe la toate magazinele şi chioşcurile, cerând orice cutie de carton.

Le pliau, apoi le cărau în spate sau, cei mai dotaţi, într-un cărucior şi le vindeau undeva. Nu cred că făceau foarte mulţi bani [„miliardarii de carton” sunt alţii], dar supravieţuiau cu ce câştigau aşa, prin muncă cinstită. Acum nu-i mai văd deloc. Fie s-au închis centrele de colectare, fie munca respectivă e prea grea pentru banii puţini care se făceau din vânzarea de cartoane.

Ce s-o fi întâmplat cu cartonarii? Ştie cineva?

7 thoughts on “Unde sunt cartonarii?”

  1. Pai atunci cand kg de hartie adusa la centru este rasplatit cu imensa suma de 0,15 lei….nici aurolacii nu se mai chinuie sa stranga cartoanele.

  2. nu stiu, dar vaaaai, ce nevoie as avea de niste cartonari acum. mi-e plin holul de cutii dupa ce m-am mutat si am despachetat. nici n-am unde sa le arunc deodata, ca umplu tot containerul si iar ma pizduie vecinii. daca gasesti vrunul, trimite-l si la mine.

  3. La noi in oras (Hunedoara) firma care aduna cartoanele nu mai plateste nimic pe ele. Au umplut orasul de containere speciale si acolo se colecteaza tot ce inseamna hartie si carton. La fel e si cu pet-urile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.