De ce e mai multă ură în online

Se întâmpla în 2006-2007. Eram o mână de oameni cu aceeași pasiune: scrisul pe Internet. Nu conta că unii eram mai frumoși și alții mai urâți, că eram grași, slabi, amuzanți sau netalentați. Ne unea numitorul comun și anume dorința de a scrie pentru necunoscuți ceea ce ne trecea nouă prin cap. 

hate_shutterstock_348942287

Foto: Hate speech, de la Shutterstock

Ne-au adus împreună faptul că aveam același hobby și RoBlogFest-urile lui Dragoș Novac. Apoi ne-a despărțit nișarea. Unii au vrut să scrie despre bere, alții despre gătit, unii despre clubbing și alții despre PR, unii despre mașini, alții despre fotografie.

Și ne-am înmulțit – nu noi între noi, ci au apărut mai mulți oameni pasionați de aceleași lucruri ca noi. Toți am continuat să scriem, dar nu toți am câștigat bani din blogging. Au apărut,  deci, și primele nemulțumiri.

La asta se adaugă și descoperirile pe care le făceam: ăla e misogin, ăla s-a dat la iubita mea, ăla e prea moale, ăla bârfește mai mult decât o mahalagioaică, ăla e dobitoc pentru că nu mă susține, ăia au mai mulți bani decât mine etc.

Bloggeri mulți, bani puțini, bloggerițe devenite piarițe care îi băgau în campanii doar pe amicii lor, iată rețeta perfectă pentru hatereală.

De ce e mai multă ură în online acum față de 2007-2009? Simplu: pentru că mai mulți români au acces la Internet acum decât aveau în perioada 2007-2009.

Foto featured: Hate, de la Shutterstock

3 thoughts on “De ce e mai multă ură în online”

  1. Intr-o comunitate tot timpul vor fi multe sentimente, printre care si ura.
    Chiar daca aveai impresia ca tu cunosti toti membrii sau o buna parte defapt anumite persoane cu greu le cunosti adevarata fata, sau personalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.