În vizită la muzeele și expozițiile de la Palatul Culturii

Am avut ocazia să petrec câteva ore la Palatul Culturii din Iași. Am avut de-a dreptul privilegiul de a admira câteva tablouri superbe (și unele la prețuri enorme pentru cât „ofereau”), câteva picturi semnate de pictori celebri, toate expuse în holul de la intrarea în Palat. Tablourile sunt expuse de Artmark, care le scoate azi la licitație.

Am tras cu ochiul la câteva săli pe care nu le mai văzusem; Palatul este imens și a fost renovat foarte fain, dacă aveți drum prin Iași e MUSAI să îl vizitați. Sunt mereu expoziții de tot felul, unele gratuite, altele nu. Eu am venit special pentru 2 chestii: România în comunism și Muzeul Etnografic al Moldovei, dar am prins si tablourile asta multe și scumpe, dar nu m-a deranjat deloc.

Muzeul Etnografic are și expoziția „Istoria lumii țesută în lână”, vizitabilă până pe 24 iunie 2018. Am văzut cum am luat lâna de care oaia nu mai avea nevoie, am vopsit-o și am țesut-o în „scoarțe” numai bune de pus pe perete.

Pe lângă o mulțime de vase din lemn și tot felul de râșnițe improvizate din lemn, piatră și fier, am aflat că românul punea sigiliu și pe caș. Am văzut dulapuri vechi, căni și blide din lut. Și am înțeles care e treaba cu bătutul apei în piuă.

Aș merge în fiecare zi într-un astfel de muzeu.

Și mai este expoziția „Comunismul în România”…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.