Yahoo! se închide. Așa ne trebuie, dacă n-am dat mass!

Din 5 august, gata! Yahoo Messenger va fi istorie.

În ce mă privește, am renunțat la acest mijloc de comunicare de aproximativ un an. Cam de când toată lumea cu care comunicam s-a mutat pe messenger-ul pus la dispoziție de Facebook. Au fost mulți ani în care am trimis și am primit mii de mesaje de la prieteni, familie și necunoscuți. Încet, încet, ne-am mutat cu toții pe Facebook.

Nici nu știu exact când am renunțat să îl mai deschid zi de zi, cert e că Yahoo! Messenger, după ani în care ne-a slujit corespunzător, acum dispare și cei de la Yahoo! nici măcar un blog nu au pe care să anunțe oficial trecerea în neființă. Sau nu l-am găsit eu.

Dacă pentru închiderea Google Reader încă mai sufăr, în ce privește închiderea messenger-ului de la Yahoo am sentimente amestecate. În primul rând, simt milă – pentru că l-am abandonat cu toții. Cu fiecare versiune se încărca tot mai greu și avea tot mai mult „bloatware”, când tot ce-mi doream era să comunic ușor cu ai mei. Mai e și melancolie – cine știe, poate nu toți prietenii mei de acolo sunt pe Facebook. Dacă încearcă vreunul să dea de mine și nu mai poate, peste 10 ani? Ciudă simt pentru că Yahoo putea fi un business de succes și astăzi, numai că l-au dus în cap. Nici nu știu exact care decizie de business a adus YAhoo-ul în stadiul de acum, cert e că se duce în cap și nimeni nu mai are nici o tragere de inimă să îi folosească produsele, mai ales când Google și Facebook ne pun la dispoziție aceleași servicii, dar mai rapide și cu mai mult spațiu la dispoziție etc.

Cel mai mult or să-mi lipsească emoticoanele. Au fost cele mai frumoase emoticoane create vreodată. Și voi continua să le spun așa, pentru că emoji mi se pare că sună pur și simplu retardat. Am auzit că s-ar fi făcut și o reclamă care zice că „te emojionezi”, chestie care mă duce cu gândul la altceva. Are j și i și z. Dacă reclama e pe bune, oamenii care au gândit-o ar trebui să citească paragraful ăsta (și să realizeze că nu are rost să încerci un joc de cuvinte ca să ajungi la EMOȚIE când cuvântul cu care te joci provine din EMOTION + ICON » EMOTICON » EMOJI).

yahooemoticons

Așa cum am trăit în ultimul an fără să deschid Yahoo Messengerul, voi trăi și după 5 august liniștită. Îmi lipsește posibilitatea de a trimite mass message – compunerea lor era distractivă, cum distractive erau și statusurile pe care mi le puneam  zi de zi. Uneori eram pe-aici, prin grădină, alteori eram ocupată, într-o vreme declaram că „N-am avere decât iubirea” etc. Acum mi-a rămas doar Facebook-ul, care îmi dă și el voie să îmi arăt statusul lumii întregi, doar că sub altă formă.

Na, vedeți dacă nu ați dat mai departe la toată lista mesajul că Yahoo! se închide?! ACUM CHIAR S-A ÎNCHIS!!!

Foto: Yahoo app, de la Shutterstock

13 thoughts on “Yahoo! se închide. Așa ne trebuie, dacă n-am dat mass!”

 1. La naiba, pai toate conturile de mail ale firmei sunt pe Yahoo. Automat trebuie sa le schimbam pe Google sau sa ne facem 600 conturi de mail pe alta platforma. Masina de facut bani a Yahoo a dat gres la management fiindca nu a stiut cum sa ridice firma. Cata treaba ii asteapta pe cei de la IT. ..

  1. Fără supărare, dar o firmă cu adrese de mail pe yahoo pare neserioasă. Eu nu aș avea încredere într-un mail venit de la cineva necunoscut care îmi „solicită business” și folosește o adresă pe yahoo…

   1. @Denisa Bârgău: Si eu am aceleasi reinteri, atunci cand vad ca o firma are adresa de gmail/ yahoo.. sau adresa de mess.
    Consider ca o firma serioasa trebuie sa aiba propriul site si propria adresa de mail, chat pe propriul site, daca este nevoie, samd.

 2. Am renuntat la yahoo de cand a devenit noul cancan. Mai am doua-trei adrese de mail de acum 20 de ani, nostalgie. Mess-ul a fost util si necesar. Nu cred ca il va putea inlocui ceva.

 3. Am fost fan înfocat messenger. Până acum un an cred. De atunci mi-am șters messengerul de pe laptop. A avut timpul lui de glorie și chiar a fost ok în anii ăia, dar cum fb și alte canale de comunicare au evoluat extrem de repede, yahoo cu mesageria lui a luat-o în jos. A fost o vreme când „buzz-ul” avea putere, dar nu mai au ce să facă dacă toată lumea a plecat catre fb. Într-un fel îmi pare rău că se inchide aplicația de desktop, însă precizez unui comentariu anterior că nu are nicio legătură cu adresa de mail a firmei. Cât despre emoticoane, îți dau dreptate 100%. Cuvântul „emojionezi” îmi provoacă încurcături de mațe. Emoticoane sună mai bine. De o mie de ori.

  1. Da, asta zic și eu, dar se pare că nu toată lumea gândește așa. Sunt o grămadă de companii (mari și foarte mari!) care nu au un departament IT cum trebuie și angajații sunt lăsați să folosească de capul lor clienți de email moca. Și… par neserioși.

 4. Eu am renuntat la Yahoo Messenger inca din 2010 de cand am descoperit Facebook. :) A fost ceva, intr-adevar, si eu simt parca un pic de nostalgie. Si daca ma gandesc c-am avut la vremea aia si Hi5 :D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.