Ziua dinaintea alegerilor

Era linişte şi pace ieri, în Hunedoara. Mai multe maşini de poliţie decât am văzut vreodată în oraşul ăsta se plimbau pe centru. Sutele de afişe electorale au fost dezlipite de pe majoritatea stâlpilor şi copacilor din centrul municipiului şi doar câteva afişe, majoritatea roşii, le scăpaseră celor care le-au dezlipit. Pe lângâ miile de beculeţe cu care a fost decorat centrul oraşului, politicienii ar fi arătat urât.

Totuşi, sâmbătă seara, la ora 21, cu doar câteva ore înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, panoul enorm din centrul Hunedoarei încă îl mai înfăţişa pe Crin Antonescu, care-i îndemna pe alegători să-i ofere votul lor la primul tur. Parcă exista o lege care interzice publicitatea electorală cu o zi înainte de vot, sau mă înşel?

Candidaţilor care mi-au murdărit oraşul lipindu-şi afişele pe unde au apucat le-am oferit un vot… altfel:

votat

Nu cred că voi lua ştampila asta cu mine în cabina de vot. Am o minimă datorie faţă de ţara asta şi faţă de mine, deci votul meu nu va fi unul nul. Sper.

10 thoughts on “Ziua dinaintea alegerilor”

  1. lol ce stampila :)
    in toate orasele au mai ramas afise, in arad am avut pana acum cativa ani un ‘votati cheia, constantinescu’ lipit undeva pe geamul de sus a portii unui bloc, tot invechit si decolorat.

  2. @Edy: uiti cu cine e maritata… si nu zic ca visurat nu are calitatile lui dar delicat sigur nu e… asa ca a avut de la cine sa invete. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.