2 instrumente utile de promovare online pentru afaceri – Google Ads si Facebook Ads (P)

Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Tik Tok – consumatorii își petrec cea mai mare parte a timpului pe aceste rețele sociale pentru a socializa. Pentru companii, postările în Social Media sunt adevărate „competiții” pentru dezvoltarea afacerii și fiecare idee are ca scop ajungerea la publicul țintă.

În timp ce marketingul online se bazează în principal pe conținut pentru a permite companiei să atragă mai mulți clienți potențiali și să câștige vizibilitate, reclamele din oferta social media îi sporesc eficacitatea, pentru a genera rezultate imediate. Cum? Prin publicitate PPC (Pay Per Click) sau marketing prin intermediul rețelelor sociale. Aceste două instrumente de marketing online sunt folosite de agenția de marketing online re7consulting pentru a direcționa cât mai avantajos mesajele clienților către potențialii cumpărători.

Cu targetare rafinată în funcție de pulsul comunității și în funcție de obiectivele de marketing online, campaniile de Facebook Ads, ori cele de tip „pay per click” Google Ads se dovedesc a fi mijloace formidabile pentru a înțelege mai bine ce își doresc clienții. Există numeroase argumente reale pentru utilizarea acestor instrumente în strategia de marketing online.

Înainte de orice, la ce folosesc rețelele sociale? Ai nevoie să creezi și să unești comunități în jurul brandului tău? Gândește-te la rețelele sociale. Nu se rezumă doar la crearea paginilor, ci mai ales la folosirea oportunităților pe care aceste medii le oferă pentru a influența în mod eficient viitorii clienți.

Printre cele mai utilizate canale în marketingul online, Google Ads, LinkedIn, Twitter sau Facebook Ads sunt într-adevăr reclame, bazate pe CPC (Cost per Click), care îți permit să configurezi cu ușurință campaniile.

Ideea este de a stabili o logică de micro-targetare în raport cu informațiile furnizate pe fiecare profil de utilizator (vârstă, sex, profesie, companie etc.) și interacțiunea sa în rețea (centrul de interes). În acest mod vei  personalizamesajele și te vei putea adresa publicului țintă într-un mod relevant, indiferent dacă clientul se află în faza de descoperire, conversie sau retenție/

Pe scurt, afacerile colaboreaza cu o agenție care livreaza servicii Social Media pentru a atrage atenția către brand, pentru a genera trafic și implicare față de conținut. 

Principiul unei campanii PPC (pay per click):

Este simplu: fără clicuri, nu plătești.  Oferite pentru companii de către Google, Facebook, Instagram, instrumentele PPC sunt esențiale înainte și după crearea conținutului. Acestea sunt campanii PPC cu costuri pe baza numărului de click-uri livrate. Plătești doar dacă un vizitator interacționează cu anunțul tău (clicuri, distribuiri, aprecieri, tweets, comentarii …). 

Acesta este un mod excelent de a-ți gestiona bugetul publicitar. Dacă se ocupă de conturile tale de social media o agenție specializată, va putea face modificări în orice moment, controlând bugetul și durata campaniei tale PPC.

În plus, e bine de știut că anumite rețele vor fi utilizate mai mult de către potențialii clienți. Înainte de crearea conținutului, Social Ads te ajută să identifici cea mai eficientă rețea socială pentru afacerea ta și cea mai potrivită pentru conținutul difuzat (audit social media).

Facebook se numără printre marile rețele sociale mondiale, cu miliarde de utilizatori activi lunar care ajung clienți plătitori pentru milioane de afaceri.

Motivul alegerii social media ca instrument de influențare pentru afacerea ta provine din piață. Să presupunem că tocmai ai lansat un website sau o nouă ofertă. Ai nevoie de promovare social media deoarece vizibilitatea este foarte slabă sau chiar inexistentă. În acest moment, utilizarea linkurilor sponsorizate prin campanii pe Facebook devine esențială. Obiectivele sunt simple, campaniile au ca scop creșterea implicării, viralitatea, conștientizarea și consolidarea imaginii de marcă.

Desigur, SEO este important, dar este nevoie de timp pentru a da roade. Cu PPC Ads, poți începe o afacere și chiar poți obține un rezultat bun, chiar dacă website-ul nu apare încă în rezultatele căutării. Acesta este un mod excelent de a amplifica acoperirea strategiei de conținut și vizibilitatea site-uluiș

Identificându-ți mai întâi obiectivele, vei putea cu ușurință să promovezi site-ul și oferta. Agențiile specializate în PPC și Social Media integrează în postări conținut captivant care să corespundă obiectivelor tale și așteptărilor publicului tău.

În funcție de obiectivele definite, campania Facebook Ads (sau Google Ads) va crește reputația companiei tale în cadrul comunității targetate.

Îți poti menține legătura strâns, cu comunități importante, datorită unei direcționări rafinate. În acest context, colaborarea cu o agentie de marketing online devine o necesitate pentru afacerea ta. Construind corect strategia de intrare pe piață, vei crește audiența, vei optimiza vizibilitatea și notorietatea afacerii în online. 

1 thought on “2 instrumente utile de promovare online pentru afaceri – Google Ads si Facebook Ads (P)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.