21 de cuvinte

Tudor Chirilă are blog.

Şi nu numai că are blog, dar chiar încearcă un joc foarte interesant, un fel de „leapşa cu 21 de cuvinte„. Ce cuvinte ai alege dacă, peste două săptămâni, ai fi limitat la un număr de 21? Douăzecişiunu de cuvinte care să-ţi exprime nevoile, stările, visele, amintirile.
Citeşte „povestea”, alege-ţi 21 de cuvinte şi hai să vedem ce iese. Eu am ales:

1. Tu [şi merci că-mi citeşti blogul, M.!]
2. Eu
3. Dragoste
4. El
5. Ea
6. Mama
7. Tata
8. A face
9. A râde
10. A munci
11. A vrea
12. A avea
13. A asculta
14. A citi
15. A merge
16. Muzică
17. Ploaie
18. Mâncare
19. Medic
20. Fericire
21. A crede

Şi o motivaţie:
Nu am stat foarte mult să aleg cuvintele fără de care nu aş putea trăi, dar mi-ar fi trebuit o listă mult mai lungă. Totuşi, am renunţat la Pepsi, ciocolată [în favoarea ploii!] şi multe alte cuvinte importante.

Mi-am propus să fiu foarte sinceră cu mine şi, în urma alegerii celor 21 de cuvinte, constat că am devenit îngrozitor de pragmatică. Nu e un lucru deloc bun pentru visătoarea care sălăşluia, cândva, în mine, dar cel puţin eu voi putea spune „Eu vreau un medic” atunci când cele 21 de cuvinte mă vor limita, iar starea precară de sănătate va reclama un consult.
[…]
Tocmai constatat că am omis ŢIGĂRILE, dar bănuiesc că voi putea mima… dacă nu, am încurcat-o. Totuşi, nu vreau să renunţ la nici un cuvânt din listă, deşi verbul A CREDE era cel ameninţat. Prefer să cred ceva sau în ceva decât să continuu să fumez până când voi avea nevoie de doctor.

P.S. Îşi imaginează cineva cum ar fi să scrii un blog folosind MEREU ACELEAŞI 21 de cuvinte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.